ЧЕЗ Разпределение България установи поредна кражба на електроенергия от ферма

...
ЧЕЗ Разпределение България установи поредна кражба на електроенергия от ферма
Коментари Харесай

Ферма за криптовалута краде ток в Лозен

ЧЕЗ Разпределение България откри поредна кражба на електрическа енергия от плантация за криптовалута. Злоупотребата е разкрита през днешния ден сутринта. Екипи на сдружението и полицията са правили инспекции за обири на ток в софийското село Лозен, поради открити аномалии на потреблението в региона.

При инспекциите е намерено нелегално присъединяване към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ Разпределение, посредством което се е захранвала къща с прекратена услуга поради неплатени сметки за ток, оповестяват от компанията.

По първични калкулации употребяваната на ден електрическа енергия е почти равна на потреблението на 30 семейства дневно. При инспекцията в къщата са открити компютърни конфигурации, употребявани за копаене на криптовалута.

„ Вече няма значение какъв брой огромна е кражбата, с цел да установим, че има аномалии в потреблението. Модерните технологии, ежедневните разбори и данните за разликата сред доставена и потребена електрическа енергия ни дават опция доста бързо да откриваме нарушителите, без значение дали става въпрос за нормално домакинство или за огромни икономически обекти. Констатираме обири от всевъзможен вид всеки ден, а към този момент сме изключително дейни и през уикендите “, сподели Филип Йорданов, началник „ Нетехнически загуби “ в ЧЕЗ Разпределение България.

За определяне на противозаконна консумация на електрическа енергия ЧЕЗ Разпределение работи в съдействие с органите на Министерство на вътрешните работи. Дружеството продължава дейната си работа за попречване на кражбите на ток по цялата територия, обслужвана от него, като целенасочените и всеобхватни действия в тази посока, новите технологии и все по-популярните акции на сдружението вършат битката с нарушаванията доста ефикасна, оповестяват от ЧЕЗ Разпределение.

От началото на годината до момента са установени 4550 обири на електрическа енергия. Около 650 са нарушаванията на икономически консуматори, а към 3900 на битовите клиенти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР