ЧЕЗ Разпределение България откри официално своя нов технически учебен център,

...
ЧЕЗ Разпределение България откри официално своя нов технически учебен център,
Коментари Харесай

Карел Крал: Учебният център е инвестиция в бъдещето на ЧЕЗ

ЧЕЗ Разпределение България откри публично своя нов механически образователен център, в който бъдещи и сегашни електротехници ще получават и усъвършенстват практическите си умения. Центърът е осъществен на територия от 3000 кв. м, на стойност над 400 хиляди лв. и съставлява смален модел на електроразпределителната мрежа.

Капацитетът на учащи се в центъра стартира от 2400 души, най-малко компанията си е сложила амбициозната цел толкоз нейни чиновници да преминат през него. Отделно от това ще бъде и броят на искащите възпитаници и студенти да се учат там.

За центъра, опциите, които се откриват пред искащите да покачат квалификацията си и за това има ли липса на фрагменти в бранша пред Агенция КРОСС приказва Карел Крал, районен управител на ЧЕЗ за България

Репортер: Г-н Крал, от кой момент стартират образованията в новия механически образователен център на ЧЕЗ?

Карел Крал: Почти сме подготвени да стартираме. Сега се вършат протоколите и методиката за образование, само че сме съвсем подготвени. Започваме малко по малко, на първо време с нашите чиновници. Идеята ни е да обучим също по този начин и подизпълнителите, тъй като за нас е доста значимо и те да съблюдават същите стандарти.

Репортер: Някои от чиновниците и подизпълнителите сигурно ще имат потребност от образование, с цел да могат сполучливо и качествено да работят с новите технологии, които ни показахте в образователната постройка, изключително чиновниците от остарялата генерация.

Карел Крал: Така е. Такава е наклонността, да вървим към рационализация. Нещата се развиват доста по-бързо през последните 10-15 години, в сравнение с в 70-те години преди този момент. Това постоянно е било по този начин, изключително в браншове като телекомуникации, енергетика, транспорт на газ. През годините нямаше никакви промени. Всичко ново се правеше за 15-20-30 години. Сега нещата вървят доста, доста по-бързо.

Репортер: А способни ли сме в България сега да гоним другите пазари и това, което те могат да предложат като технологии. Все ни упрекват българите, че сме изостанали. Толкова ли е тежко ситуацията?

Карел Крал: Ние се стремим с вложените средства да подобрим качеството на мрежата. Ясно е, че за момента това не е задоволително. И това е обект на полемика с регулатора, какви средства ще утвърди за идващия регулаторен интервал за вложения. Ние се надяваме, че рамката ще бъде почти същата, както до момента. Защото, в случай че бъде утвърдено повече (като инвестиции), казусът ще е дали имаме задоволително подизпълнители, материали, които можем да купим и са в потенциала на подизпълнители да вършат всичко това. Затова сигурно всичко би трябвало да се прави малко по малко.

Репортер: Кадрово имате ли поръчителство сега? Имате ли нужда от още подготвени фрагменти. Или това е концепцията, сами да си ги „ произведете "?

Карел Крал: Мисля, че сега имаме задоволително фрагменти. Правим асортимент на нови чиновници, само че сега имаме от какво да избираме, има подготвени хора. Това, което виждате тук е инвестиция за след 5-10 години. Защото ние имаме статистика на хората, на чиновниците ни, по кое време те ще се пенсионират и всичко това, което виждате в образователния център е визия в дълготраен проект. Засега имаме задоволително хора, вършим асортимент, набираме нови хора, само че и дълготрайният проект е доста значим за нас.

Репортер: Борите се да доминират младежите, по този начин ли?

Карел Крал: Точно по тази причина работим с техникуми, участваме в дуалното образование и съгласно мен е доста значимо да създадем нещо, с цел да убедим младежите, че енергийният бранш може да бъде забавен за тях, че ще се развива, че ще работят с нови технологии. Защото всички младежи това желаят - да работят с съвременни и нови технологии.

Репортер: Не знам дали сте влизали скоро в български техникуми или както се споделят в този момент профилирани гимназии. Особено в по-малките градове бъдещите фрагменти се образоват на допотопна техника.

Карел Крал: Затова и ние участваме в дуалното образование. Така даваме опция на тези техникуми, на учебните заведения, да вървят към нас, да им покажем сегашните технологии.
Петър Холаковски, изпълнителен шеф на ЧЕЗ Разпределение България: За нас най-важно е да покачваме квалификацията на нашите чиновници. Основно на нашите чиновници. И за външни компании, които работят внашата мрежа (подизпълнители, бел.ред.). Защото там от време на време качеството е друго, а ние желаеме да се работи по еднакъв метод в цялата мрежа. Искаме да минават през този образователен център, да видят уреди и да се научат по какъв начин се работи в нашата мрежа.
Карел Крал: За да бъде качеството на работа на всички места едно и също за нашите клиенти. За да не се случи наш клиент да види разлика в работата от наш чиновник или пък подизпълнител. Ние сме лицето, което дава отговор за това, клиентите да се обслужват качествено.
Петър Холаковски: Както споделих - качество за клиентите и удовлетворението от услугата - това е нашата цел. Искаме да имаме единни стандарти при осъществяването на всяка активност, т.е. тя да се извършва по тъкмо избран метод от нашия чиновник, подизпълнител и така нататък Това е една от задачите.
Карел Крал: Само ще дам образец, с цел да може да си визиите. Ако имате ток с ниско напрежение, в случай че не е качествено направена връзката, може да има и по-лошо качество на зареждането - по-нисък волтаж и така нататък, което води до тъжби и недоволството на клиентите ни. Затова желаеме всички - наши чиновници и подизпълнители, да извършват по една и съща методика работата си, с цел да сме сигурни, че качеството е непокътнато.

Радина Христова

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР