Четворната коалция беше трудна коалиция, включително и заради затруднената комуникация

...
Четворната коалция беше трудна коалиция, включително и заради затруднената комуникация
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Най-добрият сценарий за България е правителство в този парламент

Четворната коалция беше сложна коалиция, в това число и поради затруднената връзка в нея. Една от грешките беше, че не се сътвори ефикасен механизъм за взимане на решения и привеждането им в осъществяване. Ние от "Демократична България " неведнъж сме упорствали да се усили скоростта на вземането на решения. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ министърът на правораздаването в оставка Надежда Йорданова.

В отговор на въпрос за незавършената правосъдна промяна, тя съобщи, че съветската инвазия в Украйна е пренаредила целите на ръководещата коалиция.

Все отново имаше крачки, които бяха направени, въпреки и не със скоростта, с която желаех. Задачите, които би трябвало да осъществим, зависят и от ефикасен диалог с опозицията. Мисля, че това е нещо, с което не успяхме да се оправим, означи правосъдният министър.

Йорданова уточни, че се чака решението на Конституционния съд по настояването на основния прокурор Иван Гешев закриването на профилираното правораздаване да бъде оповестено за противоконституционно.

Становището на Министерството на правораздаването е, че настояванията на основния прокурор са неоснователни и закриването на спецправосъдието подхожда на Конституцията. Не сме очаквали този развой да е елементарен и виждаме, че съпротивата против това продължава, разяснява тя.

Лош вид е бързо да се тръгне към предварителни избори. Очаквам Народното събрание да седне и трезво да реши какво би трябвало да свърши - с изключение на законът за КПКОНПИ, доста значими са и законопроектите за Плана за резистентност и за измененията в Закона за правосъдната власт, свързани с обособяването на европейските делегирани прокурори в независима организационна конструкция в прокуратурата. Най-добрият сюжет за България е да има държавно управление в този парламент, акцентира Надежда Йорданова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР