Четвъртият опит за избор на омбудсман на община Шумен на

...
Четвъртият опит за избор на омбудсман на община Шумен на
Коментари Харесай

Общинският съвет в Шумен отново не избра местен обществен посредник

Четвъртият опит за избор на омбудсман на община Шумен на днешната сесия на Общинския съвет в града още веднъж бе несполучлив. 

Кандидати за поста бяха юристите Стоян Стоянов, Цветомир Ковчазов и Катя Шлапатова. Проведен бе и балотаж сред първите двама, събрали най-вече гласове при първото гласоподаване, само че нито един от тях не получи нужните две трети от вота на съветниците за заемане на поста, който бе освободен от публичния медиатор Иван Капралов през февруари 2021 година

С решение на Общинския съвет процедурата за избор на омбудсман бе прекъсната. На днешното съвещание бе решено още на 1 декември д а се състои изключителна сесия на Общинския съвет, на която да бъде прегледана актуализацията на бюджета на община Шумен. 

В началото на съвещанието кметът Любомир Христов и ръководителят на Общинския съвет Ася Аспарухова връчиха премията „ Заслужил медицински колектив на община Шумен “ за 2022 година на отделението по „ Уши, нос, гърло “ в Многопрофилната болница за интензивно лекуване в регионалния град.

Призът с лика на Св. Иван Рилски и специфичен диплом от името на екипа на отделението получи доктор Ивелин Христов. Общинските съветници взеха решение още да удостоят Духовното учебно заведение „ НЮВВАБ “ в града с почетния знак на община Шумен по случай 100 години от основаването на образователното заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР