Четвърти ден в Брюксел продължават споровете на Европейския съвет за

...
Четвърти ден в Брюксел продължават споровете на Европейския съвет за
Коментари Харесай

Джамбазки за размера на Фонда за възстановяване: Безвъзмездни помощи не трябва да има

Четвърти ден в Брюксел не престават разногласията на Европейския съвет за размера на Многогодишната финансова рамка и за формата и размера на Фонда за възобновяване. Това написа във "Фейсбук " евродепутатът от групата на ЕКР и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки  Ангел Джамбазки Ангел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ Вътрешна македонска революционна организация –.

Ето какво още заяви българският евродепутат:

Основното несъгласие е за това, какъв да бъде размерът на "безвъзмездните " финансови помощи.

Още няма компромис на срещата на върха в Брюксел

Безвъзмездни помощи не би трябвало да има. Те развращават и корумпират. Нещо повече, "безплатните " помощи, несъмнено, не са безвъзмездни, а ще бъдат обезпечени от всички държавни управления, на всички държави-членове на Европейски Съюз. В прочут смисъл, "безплатните " помощи ще се изхарчат от част от страните, само че ще се изплатят от всички.

Настояването за "безплатни " помощи цели да опрости, да прикрие и замете недалновидна, неудачна и безотговорна финансова политика на част от държавите-членове.

Фондът за възобновяване би трябвало да е построен напълно на основата на заеми с допустими лихви. Всяко едно държавно управление би трябвало да изясни на своите данъкоплатци за какво и какъв заем желае. Ако има потребност от заем.

След това да покаже транспарантно на данъкоплатците явен и четим проект, по какъв начин ще изразходва този заем. Кои тъкмо браншове и бизнесмени ще подкрепи и за какво.

Бойко Борисов разкри какво се случва на договарянията в Брюксел

Ако успее да убеди данъкоплатците си, съответното държавно управление тегли заем и го влага във възобновяване на стопанската система си. След което връща заема. Така е рационално и заслужено.

Който има потребност, тегли заем и го връща.

Четвърти ден в Брюксел не престават разногласията на Европейския съвет за размера на Многогодишната финансова рамка и за...
Публикувахте от Ангел Джамбазки в Понеделник, 20 юли 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР