Четвърти ден на войната в Украйна. Руският президент Владимир Путин

...
Четвърти ден на войната в Украйна. Руският президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Насрочени са преговори между Русия и Украйна

Четвърти ден на войната в Украйна. Руският президент Владимир Путин подреди силите за въздържане, в това число и нуклеарните, да бъдат сложени във висока степен на подготвеност. По-рано през днешния ден бяха контрактувани диалози сред Киев и Москва.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че е подготвен да " опита договаряния с Русия, само че е песимистичен за резултата им ". Бойните дейности не стопираха. Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че украинската столица е обкръжена и евакуация на цивилен лица е невъзможна.

Преговорите сред Киев и Москва бяха контрактувани без никакви предварителни условия.
От Кремъл потвърдиха, че срещата ще е в региона на беларуския град Гомел без повече детайлности.

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба съобщи, че Киев е изпратил делегация, която да изслуша позицията на съветската страна и да изкаже мнението си. Нямаме желание да капитулираме, сподели още Кулеба.

Президентът Зеленски отхвърли договарянията да са в Минск.

" Резултатът от диалога с Александър Лукашенко. Разбрахме се украинската делегация да се срещне с съветската делегация без предварителни условия на украинско-белоруската граница, покрай река Припят. Александър Лукашенко пое отговорността да подсигурява, че всички самолети, хеликоптери и ракети, ситуирани на територията на Беларус, ще остават на земята по време на пътуването, диалозите и завръщането на украинската делегация ", сподели Зеленски.

В четвъртия ден от войната в Украйна съветският президент Владимир Путин подсети за нуклеарния боеприпас на страната си.

" Виждате, че западните сили не просто подхващат противников стъпки по отношение на нашата страна в икономическо отношение - имам предвид нелегитимните наказания, за които всички знаят, само че управителни фрагменти от водещите страни в НАТО също насочат нападателни послания към нас. Ето за какво, подреждам на министъра на защитата и на началника на Генералния щаб да приведат сдържащите сили на съветската войска в бойна подготвеност ", сподели още Владимир Путин.

От съветското министерство на защитата разясняват, че стратегическите сили за въздържане могат да се ползват и във война с потреблението на нуклеарно оръжие.

Трети ден Киев е като нереален град поради комендантския час. Градовете Херсон и Бердянск са изцяло блокирани от съветските елементи, украинските сили са си възвърнали Харков.

Доброволци в Днипро издигат барикади за отбрана. Градът е от стратегическо значение, тъй като управлява пет моста над река Днепър. Смята се, че 300 000 души към този момент са избягали от Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР