Четирите големи банки бяха твърде бавни, за да възнаградят спестителите

...
Четирите големи банки бяха твърде бавни, за да възнаградят спестителите
Коментари Харесай

Големите четири банки в Обединеното кралство бяха критикувани от депутатите, че „се опитват да направят възможно най-малко“, за да възнаградят спестяванията

„ Четирите огромни банки бяха прекомерно мудни, с цел да възнаградят спестителите посредством по-добри ставки за спестявания с неотложен достъп сметки “, сподели госпожа Болдуин.

Високите лихвени проценти помогнаха на огромните кредитори да усилят облагите, демонстрират резултатите, оповестени от огромните банки.

Прочетете повече:

Процентите са избрани от централната банка на Обединеното кралство, Bank of England, в опит да смъкна инфлацията до задачата от 2%.

В резултат на това заемите станаха по-скъпи - с. < /p>

10-годишните облигации в Обединеното кралство са покрай 15-годишен връх

Но като цяло спестителите не са се възползвали от по-високите лихвени проценти.

Натиск за увеличение на % на спестяванията е и финансовият регулатор, Financial Conduct Authority (FCA), откакто лихвените проценти се покачиха.

Възрастните хора заплащат „ наказване за преданост “ върху процентите на икономисване

През 2023 година банките увеличаваха лихвите по ипотечните заеми, като в същото време увеличаваха по-бавно лихвите по спестяванията в опит да усилят облагите.

„ Ще продължим да настояваме самостоятелните и бизнес спестителите да бъдат възнаградени. Междувременно спестителите би трябвало да търсят най-хубавата рента “, сподели госпожа Болдуин.

„ Те [банките] трябваше да се вслушат в нашето предложение, защото има признаци, че опитните консуматори минават към по-добри лихви другаде, “ добави тя.

Банката на Англия взема идващото си решение за лихвените проценти в четвъртък и е подготвена да ги задържи.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР