Четиримата заподозрени, които нападнаха концертната зала Крокус Сити в Московска

...
Четиримата заподозрени, които нападнаха концертната зала Крокус Сити в Московска
Коментари Харесай

Терористите от Крокус са били под въздействието на наркотици

Четиримата обвинени, които нападнаха концертната зала " Крокус Сити " в Московска област на 22 март, са били под въздействието на психотропни субстанции, блокиращи възприятието за страх. Оказа се също, че те са посещавали постройката на концертната зала преди атентата - на 7, 10 и 14 март. 

" На Шамсутдин Фаридуни, Далерджон Мирзоев, Сайдакрами Рачабализод и Мухаммадсобир Файзов взеха кръв за проучване. В тестванията на всеки от тях откриха психотропно вещество, което трансформира усещането за действителността. Източникът на Baza не прецизира името на веществото “, се споделя в известие на Baza.

Освен това Фаридуни Шамсутдин е бил в постройката на 7 март, с цел да прегледа оформлението на постройката и да се приготви за терористична офанзива. Това се удостоверява от фотографията, която фотограф е направил този ден. Тогава той снимал инцидентни гости, а след терористичната офанзива разпознал Фаридуни на една от фотосите.
 Фаридуни Шамсутдин, терористична офанзива в Крокус Сити Фаридуни Шамсутдин в Крокус Сити преди терористичната атака Снимка: База
Фактът, че Фаридуни Шамсутдин е бил в постройката на Крокус Сити доста преди терористичната офанзива, се удостоверява и от проучване на таксиметров водач, който е бил разполагаем на База.

" 25-годишният Фаридуни Шамсутдин се качи в колата в положително въодушевление и самичък стартира диалога. Разговорът стартира на таджикски - водачът изискал да премине на съветски. Шамсутдин поръчал колата при започване на концерта (на 7 март в Крокус е имало концерт на Алесандро Сафина), тъй че водачът бил сюрпризиран и попитал за какво е тръгнал толкоз рано. Шамсутдин обяснил, че не му харесал концерта и се оплакал, че е хвърлил пари напразно. Твърдял, че е купил билет за осем хиляди от прекупвач “, написа изданието.

Другият обвинен е идвал два пъти в Крокус - на 10 и 14 март.

Източници на База също оповестиха, че обвинените са били видяни на бензиностанция на Газпромнефт в региона на Строгино и МКАД в деня преди нещастието - 21 март. Те заредили с гориво колата, с която се пробваха да избягат след терористичната офанзива.

На 26 март турското издание Yetkin заяви, че двамата упрекнати в терористичната офанзива в Крокус Сити, Фаридун Шамсиддин и Сайдакрами Рачабализода, са живели в хотели в централните квартали Фатих и Шишли в Истанбул от януари до март. Когато Фаридуни беше хванат, той сподели по време на разпит, че е отишъл в Турция, тъй като „ визата му е изтекла “. И двамата обвинени отлетели за Москва с един и същи полет на 2 март.
На 25 март Басманният съд на Москва избра превантивна мярка за трима жители, забъркани в делото " Крокус ". Двама души са обвинени, третият е обвинен. Всички са арестувани до 22 май. Сред задържаните двама са жители на Руската федерация, а един има позволение за краткотрайно престояване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР