Четиримата кандидати за ректор на Софийския университет Св. Климент Охридски

...
Четиримата кандидати за ректор на Софийския университет Св. Климент Охридски
Коментари Харесай

Кандидатите за ректор на Софийския университет ще се срещнат с академичната общност

Четиримата претенденти за ректор на Софийския университет " Св. Климент Охридски " ще имат срещи с академичната общественост, заяви през днешния ден пресцентърът на висшето учебно заведение.

Кандидатурите за поста са четири: на акад. проф. дфзн Николай Витанов, проф. доктор Климент Найденов, проф. доктор Георги Вълчев и на проф. дпн Милен Замфиров, напомня Българска телеграфна агенция. 

На 22 ноември 2023 година Общото заседание на Софийския университет ще избере еднолични и групови органи на ръководство и надзор на Софийския университет.

На 23 октомври 2023 година, според член 28, алинея 3 от Правилника за устройството и активността на Софийския университет, " претендентите за ректор огласяват своите стратегии пред академичната общественост, както и пред Общото заседание ".

На всеки претендент се дават идентични условия за показване и разискване на програмата му. Редът на представянето се дефинира посредством чоп, в наличието на доцент доктор Камелия Цолова - ръководител на Комисията по предложенията за органи на ръководство и надзор в Софийския университет, и заместник-председател - доцент доктор Валери Колев, беше изтеглен чоп за осъществяване на срещите.

Според жребия, срещата на проф. дпн Милен Замфиров е 6 ноември 2023 г.; на проф. доктор Климент Найденов - на 7 ноември; на акад. проф. дфзн Николай Витанов - на 8 ноември; на проф. доктор Георги Вълчев - на 9 ноември.

Срещите на претендентите за ректор ще са в аулата на Софийския университет от 17:00 ч.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР