Четирима участници в организирана престъпна група, занимавала се с трафик

...
Четирима участници в организирана престъпна група, занимавала се с трафик
Коментари Харесай

Разбиха група за трафик на бежанци

Четирима участници в проведена незаконна група, занимавала се с трафик на хора, са открити и арестувани в хода на извършена профилирана интервенция на чиновници на ГДБОП.

Операцията е осъществена на 12 декември т.г. на територията на Свиленград, под наблюдението на Специализираната прокуратура. В рамките ѝ са осъществени голям брой претърсвания на разнообразни адреси, откъдето са конфискувани мобилни телефони и други движимости, съотносими към незаконната активност на групата. Задържани са водачът – Б.М., и съучастниците му – Г.А., К.Г. и С.Г.

Според първичните данни групата е работила от началото на тази година, главно на територията на Свиленград. На 27 юли те са организирали и осъществили незаконното превеждане на 44 ирански жители, от които 14 ненавършили 16-годишна възраст. Това се е случило в региона на землището на с. Труд.

След установяването и задържането на членовете на незаконната група, Специализираната прокуратура им е повдигнала обвинявания. На Б.М. и К.Г. е наложила мярка за процесуална насила – „ задържане до 72 часа “, следва внасяне на искане за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „ арестувани под стража “.

На С.Г. е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 5 000 лева, Г.А. е арестуван под стража от Районен съд - Пловдив, още до момента в който следствието е ръководенето от районна прокуратура - Пловдив. Съучастникът - Н. П., е с мярка за неотклонение гаранция от 2 000 лева, също наложена от районен съд - Пловдив.

Разследването по цялостната незаконна активност на групата продължава под управлението на Специализираната прокуратура.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР