Четирима са задържани за пране на пари и укриване на

...
Четирима са задържани за пране на пари и укриване на
Коментари Харесай

Удар: Купища пари, злато и скъпи коли спипани в имоти на алоджии СНИМКИ

Четирима са арестувани за пране на пари и укриване на налози. Специализираната полицейска интервенция е извършена от чиновници на Търговски закон „ БОП “ – Русе и ОДМВР-Разград, под наблюдението на Окръжна прокуратура –Разград.

Процесуално-следствените дейности са извършени рано тази заран в хода на формираните преди два месеца две досъдебни производства по сигнал, подаден анонимно до окръжния прокурор. Извършени са претърсвания в четири парцела – един в Разград и три в село Ясеновец.



В тайник зад картина в единия от парцелите, благосъстоятелност на 41-годишен мъж, са открити над 400 000 евро. Иззети са повече от 3 кг златни украшения, 150 хиляди лева, черна техника и три автомобила от висок клас.



Криминално проявеният за данъчни закононарушения мъж е притеглен като обвинен. Останалите трима арестувани са 22-годишният му наследник, 62-годишният му татко и 38-годишна жена, с която той живее на фамилни начала.



В хода на следствието е открито, че типичната алоджийска скица е усъвършенствана – мъжът работил с подставени лица, като теглел парите от страни отвън еврозоната, с цел да не могат да бъдат проследени.

Работата по документиране и следствие на незаконната активност на арестуваните продължава. Очаква се мярката им за задържане да бъде удължена до 72 часа.

Подробности за осъществените дейности оповестиха шефът на ОДМВР-Разград ст. комисар Ивайло Йовчев и окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР