Четирима кандидати влизат в предизборна надпревара за кмет на община

...
Четирима кандидати влизат в предизборна надпревара за кмет на община
Коментари Харесай

Четирима кандидати се борят за кметския пост в Калояново

Четирима претенденти влизат в предизборна конкуренция за кмет на община Калояново. Срокът за регистрация на претендентите завърши и от през днешния ден кандидатите за най-високия пост в общината към този момент публично са в предизборна акция.

До избор на кмет на община Калояново в средата на мандата на локалната власт се стигна откакто Общинската изборна комисия в профил титуляра Георги Георгиев, който бе наказан за това, че кара под въздействието на опиати.

С декрет на президента частичните локални избори са планувани на 3 октомври.

Трима от участниците в акцията към този момент са се борили за кметския пост от разнообразни позиции – Пламен Николов, Веселин Бонов и Ивайло Кръстев.



За властник на общината в сърцето на Тракия се кандидатира Пламен Николов от НФСБ. Той е дълготраен общински консултант в локалния парламент, в този мандат на локалната власт е заместник-кмет на общината, а когато кметът на Калояново Георги Георгиев бе отхвърлен от поста, Пламен Николов се кандидатира за краткотраен кмет на общината. В хода на избора, който трябваше да направи Общинският съвет обаче Николов се отхвърли от конкуренцията, защото на първото съвещание за избор на времен кмет не събра задоволително поддръжка. Пламен Николов има богословско и юридическо обучение.



В конкуренцията за поста влиза краткотрайният кмет на общината Веселин Бонов. Той е повдигнат от коалиция „ Българска социалистическа партия за България “. Веселин Бонов е приключил математика и информатика в ПУ „ Паисий Хилендарски “ и два мандата е заместник-кмет на община Калояново с сектор филантропични действия. След премахване на кмета на общината Георги Георгиев от поста, Общинският съвет избра Веселин Бонов за краткотраен кмет.



Още един член на общинската администрация се стреми към кметския пост. Това е Виктория Гешева-Михайлова. Нейната кандидатура е издигната от локалната коалиция ГЕРБ /СДС/. Виктория Гешева-Михайлова е шеф на дирекция в общинската администрация на Калояново от 2004 година, по обучение икономист.



Своя визия за развиването на община Калояново отстоява през последните години предприемачът Ивайло Кръстев, който е приключил висшето си обучение в Аграрния университет в Пловдив и в ПУ „ Паисий Хилендарсдки “. Неговата кандидатура е издигната от Политическа партия „ Обединена социалдемокрация “. На локалните избори през 2019 година Кръстев бе претендент за кмет, подсилен от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, Атака и други политически партии в общината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР