Четирима хисарчани са били арестувани тази нощ на могила между

...
Четирима хисарчани са били арестувани тази нощ на могила между
Коментари Харесай

Хисарски ченгета разбиха иманярска група на местен бизнесмен

Четирима хисарчани са били задържани тази нощ на могила сред Хисаря и прилежащото село Паничери, оповестиха локални хора, цитрани от Блиц. Разследващи потвърдиха информацията.

По наша информация, четиримата имат престъпно минало и са хора, които работят за прочут предприемач от Хисаря. Неговото минало също се свързва с иманярски разкопки в Тракийската равнина.

В региона на Хисаря и прилежащите села постоянно полицията залавя търсачи на бързи и лесни пари. Доста групи са били разрушени, само че когато излежат присъдите си, сграбчват още веднъж металотърсачите.

Районът е бил средище на античните траки, а в по-късната ера – и на римляните. Мълвата носи, че няколко души от Хисаря са станали милионери точно от открити тракийски съкровища.

Припомняме, че по сходен метод през 2001 година беше открита голямата археологическа находка в Старосел – Тракийският паметен храм. Тогавашният кмет на Старосел беше забелязал иманяри да копаят голямата могила и беше сезирал полицията. След това починалият към този момент проф. Китов и експедиция ТЕМП разкриха античната тракийска находка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР