Четирима души участници в шествието Да запазим децата от разврата

...
Четирима души участници в шествието Да запазим децата от разврата
Коментари Харесай

Арести на анти гейпарад

Четирима души участници в шествието " Да запазим децата от разврата " бяха отведени в полицията, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Двама от арестуваните са били с маски, един е бил без документ за идентичност, а четвърти е имал у себе си " бокс ". В непосредственост до паметника на Съветската войска паралелно със " София Прайд " се организира и контрашествието " Да запазим децата от разврата ". В региона има засилено полицейско наличие.

По информация на NOVA спречкване и опит за физическа разпра по време на шествието против „ София Прайд " приключил с два ареста. Инцидентът станал в Борисовата градина. Две дами от гей парада минали непосредствено през контрашествието. Тогава съперници на " София Прайд " реагирали остро и почнали да дърпат девойките. Полицаите незабавно задържали нападателните мъже.

" София Прайд " се организира за единадесети път в София. Тази година шествието бе под наслов " Различни хора, равни права ". Според уредниците парадът е опция за хората с друга полова ориентировка да споделят с обществото по тематики, които засягат ЛГБТИ общността.

Участниците в парада упорстваха за законови промени, които да разрешават на хомосексуалните да получават здравна информация за сътрудниците си, да могат да ги наследяват при гибел, както и да осиновяват деца.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР