Четирима души, трима лекари и заболекар, бяха задържана за издаването

...
Четирима души, трима лекари и заболекар, бяха задържана за издаването
Коментари Харесай

Четирима са задържани заради 250 фалшиви сертификата

Четирима души, трима лекари и заболекар, бяха арестувана за издаването на подправени зeлени документи, разгласи районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев след акция в Аленовград и Раковски. 250 души са били в чужбина с помощта на документи, съгласно които сякаш са имунизирани, вписани са в националния имунизационен указател и даже имат документи. Хората плащали за услугата сред 200 и 400 лв. на медиатори.

" Наблюдавани са 2 досъдебни производства за документни закононарушения и лъжливо документиране. Направихме претърсвания и изземвания в медицински център в град Раковски и в Асеновград за издаване на зелени документи на лица, които не са имунизирани. Документите са издадени за към 2 месеца ", разясни Грошев. При акцията са конфискувани и над 20 000 попълнени заявления с автограф и персонални данни.

През октомври четирима бяха арестувани след акция против издаването на подправени документи във Велико Търново. Преди две седмици под управлението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров беше основана специфична група, в която влизат представители на Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Министерство на здравеопазването. Тя би трябвало да координира дейностите и обмена на информация сред обособените ведомства и организации за улеснение на идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има съмнение, че издават подправени документи.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР