Четирима души са загинали и десетки са пострадали при газовата

...
Четирима души са загинали и десетки са пострадали при газовата
Коментари Харесай

Четирима загинали и десетки ранени при газовия взрив в Париж

Четирима души са починали и десетки са потърпевши при газовата детонация в парижка хлебарница на улица " Тревизо ". Това заяви министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер, представен от ТАСС.

" В резултат на драматичен гърмеж починаха четирима души - двама пожарникари и двама цивилни ", осведоми той. " Десет лица са в извънредно тежко положение, от тях едното е пожарникар ", сподели министърът.

И посочи, че няма заплаха за останалите ранени. " Общо 37 души са в релативно тежко положение ", осведоми министърът. Той означи смелостта на пожарникарите, " съумели да спасят другарите си, които са се намирали час и половина под отломките на зданието ". " При това те са рискували живота си ", акцентира Кастанер.

Той добави, че на всички евакуирани поданици от квартала ще бъдат предоставени краткотрайни жилища. Според предоставените от него данни, " на мястото на случая ще се работи в продължение на 24 часа ". Полицията дружно с общински чиновници ще оцени положението на потърпевшата постройка, както и нанесените на прилежащите сгради вреди.

Според парижката прокуратура е стартирано следствие, което преглежда " всички вероятни разновидности на случилото се ", като към този момент главната версия, по която се работи е, че случаят е провокиран от приключване на газ.

Преди формалното изказване на управляващите телевизия Бе Еф Ем Те Ве заяви, че част от ранените при гърмежа са настанени в лечебни заведения, а на друга е оказана помощ на място. Преди детонацията в хлебарницата е избухнал пожар.

Трагедията, разиграла се на улица " Тревизо ", е близо до фамозния магазин Галерия Лафайет. Над 200 пожарникари и 100 служители на реда са били мобилизирани по отношение на случая.

На близките здания са нанесени огромни материални вреди, избити са прозорци и дограма. Някои туристи от прилежащите хотели са напуснали.

Спешно са били евакуирани жителите на прилежащи здания заради опасения за още приключване на газ и риск от нов гърмеж.

Трагедията се случва в деня, в който във френската столица и други огромни градове протича деветата протестна акция на " жълтите жилетки " против повишението на цените и налозите в страната, отбелязва ТАСС.

Превод и редакция: iNews

Снимка: Туитър
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР