Четирима души са арестувани днес в град Ветово, област Русе,

...
Четирима души са арестувани днес в град Ветово, област Русе,
Коментари Харесай

Арестуваха четирима във Ветово за интернет измами

Четирима души са задържани през днешния ден в град Ветово, област Русе, при спецакция. Те са обвинени в осъществяване на интернет измами, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе, представени от Нова телевизия. Арестуваните са на възраст сред 17 и 37 години.

Схемата е обвързвана с предложение на разнообразни артикули посредством интернет уеб сайтове и приложения с изискване за авансово възнаграждение на дължима сума за превоз на доставката. След като клиентите преведат парите, връзката с доставчика на услугата прекъсвала.

По случая е формирано досъдебно произвеждане и следствието продължава под наблюдението на Прокуратурата. Спецакцията е част от профилираната полицейска интервенция на територията на България за предварителна защита и противопоставяне на закононарушения против политическите права на жителите и нарушавания на изборното законодателство, както и за противопоставяне на стандартната престъпност и определяне на търсени лица и такива, които са направили закононарушения.

При интервенцията във Ветово са тествани парцели. Иззети са мобилни устройства, компютърни конфигурации, разнообразни суми пари в лв., описи с имена, документи от куриерски компании и други движимости.

Действията на полицията не престават, както във Ветово, по този начин и на територията на цялата Русенска област, осведомят от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР