Четирима души, двама от които са служители на МВР, са

...
Четирима души, двама от които са служители на МВР, са
Коментари Харесай

Арестуваха двама полицаи - били част от въоръжена група за рекети и наказателна бригада на боса на Ботев Пд

Четирима души, двама от които са чиновници на Министерство на вътрешните работи, са упрекнати за присъединяване във въоръжена проведена незаконна група за изнудване.

По делото е открито, че те са изнудвали двама жители, от които със мощ и закани са лишили 35 000 лв.. Заплашвали са и футболен почитател на пловдивския Ботев свободно да показва мнението си по въпроси за политиката на клуба.

Групата е работила от септември до ноември предходната година на територията на Пловдив, Димитровград и Хасково.

Ръководителят ѝ е на 49 години. Срещу него са повдигнати пет обвинявания за изнудване и насила. С обвиняване за изнудване са и останалите участници, измежду които и двамата служители на реда.

Предстои да бъдат повдигнати и нови обвинявания, свързани с нелегално владение на муниции и незакнонно боравене с полицейски знаци.

Четиримата обвинени са арестувани за период до 72 часа, чака се на следващия ден Окръжна прокуратура да изиска непрекъснат арест.

По инфо на Novinite.bg групата е била финансирана и покровителствана от притежателя на Ботев Пд - руснака Антон Зингаревич, а в компенсация работила като негова наказателна бригада.

------------------------------------------------------------------------------------------

Управителят на новооснованата охранителна компания „ Ботев гард ” Милен Стоянов е измежду четиримата арестувани за въоръжена проведена незаконна група, написа TrafficNews.

Припомняме, че от прокуратурата оповестиха, че 49-годишният Въльо Петров е арестуван при профилирана полицейска акция. Освен Въльо и Стоянов, а ареста са и служителите на реда от Галин Колев от Първо районно и Мартин Ламбрев от Трето районно ръководство. Те са арестувани за 72 часа с обвинявания за изнудване и насила.

Милен Стоянов е шеф на компанията „ Ботев гард ” ООД, която бе съществена през ноември, като 100% притежател на капитала е „ Професионален футболен клуб Ботев ” АД. Седалището на компанията е на адреса въз основата в Коматево. След основаването си компанията пое защитата на стадиона и базата, като трябваше да пази и футболните мачове. От Ботев обаче не са получили лиценз за охранителна активност. Самият Стоянов се е представял като „ началник на сигурността ” на Ботев пред почитателите, като е взел участие директно в заплашването и принудата над почитателите. Той е бил арестуван от полицията на стадион „ Христо Ботев ” при акцията.

Управителят на компанията на процедура е непосредствено зависещ на притежателя на Ботев Антон Зингаревич.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР