Четирима души бяха ранени при сблъсъци между полицията и демонстранти,

...
Четирима души бяха ранени при сблъсъци между полицията и демонстранти,
Коментари Харесай

Четирима души бяха ранени при сблъсъци между полицията и демонстранти в Украйна

Четирима души бяха ранени при конфликти сред полицията и стачкуващи, настояващи за огромни промени в украинската столица Киев, съобщи Военновъздушни сили. Протестиращите приканват за основаването на антикорупционен съд, депутатите да изгубят имунитета си от наказателно гонене и за промени в изборната система. Те се заканиха да останат пред Народното събрание като издигнаха палатки и блокираха основни улици в центъра на Киев.

Един от опозиционните водачи прикани президента Петро Порошенко да подаде оставка. " Време е те да ни чуят ", сподели Михаил Саакашвили , някогашен грузински президент и някогашен районен губернатор в Украйна. Саакашвили сега е без поданство, откакто то му бе отнето от някогашния му съдружник президента Порошенко. Саакашвили е упрекван от съперниците си, че се пробва да разпалва политическото напрежение в Украйна, която се бори с проруските сепаратисти в източната част на страната. Той отхвърля тези обвинявания.

Президентът Порошенко през вчерашния ден се опита да отговори на настояванията на протестиращите като внесе в Народното събрание проектозакон за събаряне на депутатския имунитет. Друго искане на стачкуващите - за промени в изборната система - също ще бъде разисквано от депутатите по-късно тази седмица.

Протестът пред Народното събрание събра няколко хиляди души. Той беше проведен от опозиционните партии и неправителствени организации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР