Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел прекара последните

...
Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел прекара последните
Коментари Харесай

Астън Мартин: Твърде рядко давахме добра кола на Фетел

Четирикратният международен първенец във Формула 1 Себастиан Фетел прекара последните две години от своята кариера, завършила в края на 2022 година, в екипа на Астън Мартин.

По време на престоя си в английския отбор обаче германецът по този начин и не съумя да завоюва нова победа, записвайки единствено един подиум – 2-ро място в Гран При на Азербайджан през 2021. По-късно същата година той финишира втори и в Унгария, където обаче бе дисквалифициран, защото в неговия контейнер нямаше нужния един кг гориво след финала.

По време на представянето на AMR23 за 2023 година по-рано тази седмица един от ръководителите на Астън Мартин – Том Маккълоу приказва пред медиите и съобщи, че едно от нещата, за които той и отборът съжаляват е, че не са дали на Фетел кола, с която той по-често да може да се бори за положителни резултати.
 Фетел: Трябваше ми време да се възстановя след престоя във Ферари Фетел: Трябваше ми време да се възстановя след престоя във Ферари
„ Със Себастиан, всякога, когато му давахме кола, способна на положителни резултати, бяхме уверени, че той ще ги завоюва. Ние обаче прекомерно рядко му давахме такава кола и е тъпо, че той няма да е тук, с цел да пожъне триумфите от своя твърдоглав труд през последните две години “, съобщи Маккълоу.
 Строл благодари на Фетел, че го е направил Строл благодари на Фетел, че го е направил " по-добър спортен водач "
За началото на сезон 2023 Фетел бива сменен от двукратния международен първенец Фернандо Алонсо, а Маккълоу съобщи, че е сюрпризиран от това какъв брой окуражен е испанецът преди своя сезон №20 във Формула 1. Той също по този начин добави, че тази упоритости на Алонсо въодушевява него и екипа му да работят по-здраво по развиването на болида на отбора. 

„ Ние към момента опознаваме Фернандо, само че глада, който виждам в него на този стадий от кариерата му ме изумява. Това въодушевява всички във фабриката. Като инженери ние се водим най-вече от данните на компютъра, само че в този момент имаме водач, който в допълнение ни надъхва “, изясни Маккълоу.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР