Четирикратният световен шампион от най-престижното автомобилно състезание Formula 1 Себастиан

...
Четирикратният световен шампион от най-престижното автомобилно състезание Formula 1 Себастиан
Коментари Харесай

Четирикратният световен шампион във F1 Себастиан Фетел напуска Ferrari в края на сезона

Четирикратният международен първенец от най-престижното автомобилно съревнование Formula 1 Себастиан Фетел ще напусне отбора си на Scuderia Ferrari в края на сезона, оповестиха от италианския отбор.

" Това е решение, взето взаимно от нас и Себастиан. Смятаме, че това е най-хубавото и за двете страни. Не беше елементарно решение поради цената на Себастиан като водач и като човек. Нямаше съответна причина, която докара до това решение, като се изключи общоприетото и приятелско разбиране, че е пристигнало време да тръгнем по обособени пътища, с цел да реализираме съответните си цели ", сподели Матиа Биното, шеф на екипа.

Наградите на Фетел го трансформират в третия най-успешен водач за тима, като е спечелил най-вече точки от всички водачи в отбора до момента. За петте години в тима, той е финиширал в челната тройка на шампионата три пъти, като способства доста за непрекъснатото наличие на тима в челната тройка при класирането на конструкторите.

" От името на всички във Ferrari желая да благодаря на Себастиан за страхотния му професионализъм и човешките качества, които той демонстрираше през тези пет години, през които споделихме толкоз доста страхотни моменти. Все още не сме съумели дружно да спечелим международна купа, която би била пета за него, само че имаме вяра, че към момента можем да извлечем доста от този необикновен сезон 2020 ", добави Биното.

" Връзката ми със Скудерия Ферари ще завърши в края на 2020 година За да реализираме най-хубавите вероятни резултати в този спорт, жизненоважно е всички страни да работят в идеална естетика. Екипът и аз разбрахме, че към този момент няма общо предпочитание да останем дружно след края на този сезон. Финансовите въпроси не играят роля в това взаимно решение ", съобщи от своя страна Себастиан Фетел.

Според италианските медии Фетел обмисля предложения от " Рено " и " Макларън ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР