Четиригодишно дете от София е първият доказан случай на морбили

...
Четиригодишно дете от София е първият доказан случай на морбили
Коментари Харесай

Доц. Крумова: Дете на 4 г. е първият случай на морбили у нас

Четиригодишно дете от София е първият потвърден случай на морбили у нас. Това сподели пред Zdrave.net доцент Стефка Крумова, началник на Националната референтна лаборатория по морбили, паротит и рубеола към НЦЗПБ.

По думите й детето е в положително положение, не е прието в болница и се възвръща в домашни условия. Насочено е за проучване в лабораторията след лекарски обзор заради клиничната симптоматика, която е била налице. Има данни, че е било ваксинирано с една доза от имунизацията.

Доц. Крумова бе безапелационна, че в страната непрекъснато се реализира контрол за морбили и през последните месеци той е засилен поради оповестената зараза в прилежаща Румъния.

Както към този момент съобщихме, по данни на румънските здравна управляващи в страната , като съгласно статистиката до април общият им брой до 7 април е 11 397, а умрелите към този момент са 12. В северната ни съседка тече усилена имунизационна акция, като задачата е да се овладее по-нататъшното разпространяване на инфекцията.

За България това е първи случай на болестта от две години насам: през предходната година в страната ни не е регистриран нито един случай на морбили.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР