ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЛунната вода и Джеф БезосОсвен че продава книги,

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЛунната вода и Джеф БезосОсвен че продава книги,
Коментари Харесай

4+1 | За лунните планове на Джеф Безос, за борбата на румънските вещици с корупцията и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Лунната вода и Джеф Безос

Освен че продава книги, зеленчуци, облекла, техника и почти всичко друго, което можете да си визиите, Джеф Безос също по този начин финансира и частна галактическа стратегия. Компанията му Blue Origin неотдавна разкри проектите си за кацане на Луната и рандеман на лунен лед, който да бъде пренасян назад на Земята. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Румънските вещици против корупцията
Румъния се готви за Евроизбори 2019. Група дами, които се самоопределят като вещици, са декларирали, че работят върху специфичен обред, с който да прочистят мислите на бъдещите румънски евродепутати и да ги стимулират да работят в националния интерес на страната. Вещиците правят и проклятия против евентуално корумпирани политици. Прочетете повече тук.

Записва ли ви умният ви представител?
Ако попитате Alexa, Siri или асистента на Гугъл дали ви записват, ще ви отговорят, че записват и изпращат данни на компанията-майка единствено когато кажете кодовата дума. Въпреки това страхът, че всичко, което казвате в дома си, може би се записва, се усилва съразмерно с навлизането на умни устройства за ръководство на дома във от ден на ден семейства. Прочетете повече тук.

В сферата на осведомителния натурализъм
Физиката все по-ясно демонстрира, че в случай че човек в действителност разнищи до дъното на материята, ще открие единствено енергийни полета и едно огромно нищо. Така и концепцията, че нищо в света, даже материята, не съществува действително, а съществува единствено чистата информация, е все по-популярна. Тази доктрина е и мощно философска и среща доста проблеми. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Да мислиш в залози

Всяка организация, без значение дали е дребна или огромна, както и всеки субект взема голям брой решения всеки ден в условия на неустановеност. В какви случаи е добре да взимаме решения въз основата на консенсус и в кои в действителност би трябвало да се направи значим
залог. Известният състезател на покер Ани Дюк беседва с венчър вложителя Марк Андреесен за теорията на вероятностите във всекидневния живот. Можете да слушате тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР