ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕБариерата пред изследването на КосмосаТехнологическите бариери пред изпращането

...
ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕБариерата пред изследването на КосмосаТехнологическите бариери пред изпращането
Коментари Харесай

4+1 | За най-голямата бариера по пътя към Космоса, за седмицата на най-дебелата мечка и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Бариерата пред проучването на Космоса
Технологическите бариери пред изпращането на хора на Марс са преодолими с времето, само че бледнеят пред психическите. Смартфоните иновират всяка година, до момента в който същото не може да бъде казано за човешкото проучване на Космоса - липсва политическа воля за това. Според учени, събрали се в Германия да разискват компликациите пред излизането в Космоса, най-голямата компликация пред човешките полети си остава неналичието на публичен интерес към това. Прочетете повече тук.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Седмицата на дебелата мечка
Катмайският народен парк в Аляска дава премия всяка година на най-дебелата мечка в парка. Уебсайтът на националния парк провежда " Седмица на дебелата мечка ", в която читателите могат да гласоподават една седмица коя мечка е качила най-вече през летните месеци. Размерът при започване на зимата при мечките е отражение на биологическия им триумф - когато стартират да спят зимен сън, те се нуждаят от допустимо най-вече калории, с цел да оцелеят. Вижте фотосите на дебели мечки и научете повече и за навиците им тук.

Еволюцията на работното място
В началото на XX век офисните пространства в Съединени американски щати и Англия копират дизайна на фабриките в името на успеваемостта - редове след редове бюра с надзиратели, обикалящи сред тях. Оттогава нещата са се трансформирали доста - през днешния ден модата е за отворени офиси и споделени пространства, като даже този модел към този момент се трансформира. Днешните компании не могат да плануват какъв брой души ще би трябвало да наемат след 5 или 10 години поради напредъка в автоматизацията и AI. Офисите, които се строят сега, отразяват тази неустановеност. Прочетете повече тук.

Картите на Хумболт
Александър декор Хумболт е един от най-известните учени и откриватели на XIX век. Хумболт е един от първите учени, които виждат съгласуваност сред климата, географията, природата и човешките общества - революционно за времето си просветление. Над 300 растения и към 100 скотски типа носят името на Хумболт в латинското си название. Малко хора обаче знаят, че ученият е основал и редица карти, които са придвижили напред доказването на редица научни хипотези. Прочетете повече тук.

ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Отворен код, само че на облага?

Отворения код е от сериозна значимост за продължаващото развиване на софтуерната промишленост. Въпреки това в средите на програмистите доста хора още считат за неверна концепцията платформи за отворен код да вършат облага. Армън Дадгар, съосновател на HashiCorp, Али Годси, изпълнителен шеф на Databricks, и сътрудникът от a16z Питър Левин разискват за какво е належащо някои планове на отворен код да се трансфорат в бизнеси за здравето на софтуерната екосистема. Можете да слушате тук.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР