Четири важни мерки за туризма се договориха да предложат на

...
Четири важни мерки за туризма се договориха да предложат на
Коментари Харесай

ВМРО и туристическият бранш предлагат държавата да поеме 30% от чартърните полети за чужди туристи

Четири значими ограничения за туризма се договориха да предложат на държавното управление ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и членовете на управлението Искрен Веселинов и Юлиан Ангелов след среща с управленията на Българската хотелиерска и ресторантньорска асоциация (БХРА) и Националния ръб по туризъм.

Първата мярка е даване на безвъзмездни ваучери за отмора в България на стойност най-малко 100 лв. на човек, която към този момент беше оповестена от Вътрешна македонска революционна организация при започване на април. Целта е ваучери да получат всички работещи хора, пенсионери, държавни чиновници и такива на бюджетна прехрана, самоосигуряващи се и учащи.

Втората мярка е за разширение на сегашната система за безвъзмездни ваучери за храна. Предложението е да бъдат увеличени от 60 лв. на 100 лв.. Целта е да се употребяват в хотели и заведения за хранене в страната.

За спасяването на летния сезон 2020 няма да бъдат задоволителни единствено българските туристи. Затова ще бъде препоръчано трета мярка, с която страната да поеме 30% от цената на чартърните полети, които да обезпечат непознати туристи в българските курорти. Общата сума да бъде в размер до 100 млн. лв., които ще се върнат най-малко десетократно в бюджета. Такива към този момент създават други туристически дестинации като Гърция, Турция, Хърватия, Испания.

Четвъртата мярка, която оферират от Вътрешна македонска революционна организация и сектора, е премахването на визите и таксите за туристите от Русия. “Мерките за туризма ще обезпечат спомагателен директен резултат върху селското стопанство, хранително-вкусовата индустрия и транспорта”, съобщи Красимир Каракачанов на срещата. Трите бранша са подвластни от туризма през летния сезон.

Браншовите организации желаеха още понижение на Данък добавена стойност в туризма на 5% до края на годината.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР