Четири специализирани екипа от Сухопътните войски в Белене, Ямбол, Пловдив

...
Четири специализирани екипа от Сухопътните войски в Белене, Ямбол, Пловдив
Коментари Харесай

Четири спецекипа обезвреждаха открити боеприпаси в страната

Четири профилирани екипа от Сухопътните войски в Белене, Ямбол, Пловдив и Враца се отзоваха през днешния ден, 12 ноември за неутрализиране на невзривени муниции, открити в разнообразни обитаеми места в страната, оповестиха от Министерството на защитата.

Военнослужещите от 55-и инженерен полк в Белене в 14.30 ч. разузнаха корозирал снаряд, открит в землището на село Черковица, община Никопол . Установено бе, че това е 152 мм бронебоен снаряд .

Той е погубен на място от бойци, водени от старши лейтенант Милен Сотиров при съблюдаване на всички ограничения за сигурност.

Открит невзривен снаряд имаше и в Ямбол. Специализиран екип от локално отделение отиде по обяд до землището на село Лозенец, област Ямбол по сигнал за открит невзривен арсенал . Под управлението на капитан Димитър Дренски военнослужещите направиха разузнаване и откриха, че това е изстрел за ръчен противотанков гранатомет . В 16.36 ч. профилираният екип унищожи планове арсенал.

В Пловдив е третото място, където са открити снаряди при разчистване на посещаване в кметството на село Козарско . Те са обследвани от бойци на локално отделение, водени от капитан Антон Делчев.

При огледа е открито, че това са 3 ръчни гранат и. Военнослужещите транспортираха откритите муниции и ги унищожиха в безвреден регион отвън обитаемо място.

И във Враца е открит невзривен арсенал. Спецекип, воден от старши сержант Любомир Цветков е задействан за неутрализиране на невзривен арсенал, открит на брега на язовир " Огоста ", Монтанско. При огледа е открито, че това е ръчна граната F-1 със запалка . Военнослужещите ще извършат заличаване на боеприпаса при съблюдаване на ограниченията за сигурност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР