Четири специализирани апарата от най-висок клас вече функционират в Лабораториите

...
Четири специализирани апарата от най-висок клас вече функционират в Лабораториите
Коментари Харесай

Хематологичната болница в София вече открива една ракова клетка сред 100 000 здрави

Четири профилирани апарата от най-голям клас към този момент действат в Лабораториите по клинична имунология и клинична патология в Националната профилирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести в София.

Внедрена е инсталация за флоуцитометрия, имунохистохимия и ин ситу хибридизация, както и за проучвания на имуноглобулини. Прецизността е толкоз огромна, че може в действително време да се открие една ракова клетка измежду други 100 000. Тя разрешава да бъде разпознат всеки вид или подтип кръвни кафези, степента им на зрялост, естественият им модел на развиване или болестните отклонения, както и да разграничи здравите от злокачествените кафези, патологичните имуноглобулини от естествените, остатъчни или възстановяващи се след лекуването имуноглобулини.

Апаратурата ще се употребява за диагностика на целия набор злокачествени болести на кръвта, като могат да се изследват и други тумори и тъкани.

Новият флоуцитометър е първи по рода си у нас и има опция да категоризира до 14 обособени параметъра върху всяка една от милиони кафези, оценени в действително време.

Лабораториите по клинична имунология и клинична патология в НСБАЛХЗ разполагат и с композиция от две автоматизирани системи за имунохистохимия и ин ситу хибридизация на биопсичен материал. Те разрешават да се изследват огромен брой биопсични проби за величествен брой маркери и да се откри характерът на болестния развой както в кръвотворната и лимфоидна система, по този начин и в други тъкани и органи.

Новият имуноанализатор разрешава точно да се дефинира типът и количеството на имуноглобулините, които се синтезират като детайл на естествения имунитет, само че при някои злокачествени болести на кръвта те са патологично повишени. Анализът дава цялостна картина на равнищата на хуморалния имунитет на организма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР