Четири случая на тежка малария са установени в Румъния при

...
Четири случая на тежка малария са установени в Румъния при
Коментари Харесай

Четирима румънци, пътували до Занзибар , са тежко болни от малария

Четири случая на тежка малария са открити в Румъния при лица, които са пътували наскоро до Занзибар. Единият от заболелите е в тежко положение и е лекуван в интензивно поделение, оповестява телевизия Диджи 24, като се базира на мениджъра на болница „ Виктор Бабеш “ в Букурещ.

Двама от пациентите са изписани, а двама остават в болница, като единият е в тежко положение в интензивно поделение, заяви през днешния ден Симин Флореску, управител на болничното заведение „ Виктор Бабеш “.

Флореску означи, че случаите на малария, импортирани в Румъния от Занзибар, са редки. Той обърна внимание на ролята на профилактиката и разяснява, че в това отношение туристите са получили спорна информация от организацията, с която са пътували. Наред с това, по думите на мениджъра на болничното заведение,

след появяването на признаците на заболяването те са се забавили с търсенето на здравна помощ.

„ Препоръчвам на всички, които пътуват, да потърсят съвет от доктор инфекционист или епидемиолог. В противоположен случай се озоваваме в обстановка, при която хората не са вярно осведомени и се връщат заболели “, сподели Симин Фролеску. По думите му в Румъния не се срещат постоянно случаи на малария, което води до късно различаване на признаците и късно слагане на диагноза, а при тази болест от основно значение е предприемането на лекуване още в първите дни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР