Четири силно корозирали снарядиот Руско-турската война са открити в близост

...
Четири силно корозирали снарядиот Руско-турската война са открити в близост
Коментари Харесай

Военни откриха и унищожиха боеприпаси в Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа“

Четири мощно корозирали снаряди от Руско-турската война са открити наоколо до „ Паметника на Свободата ” в народен парк-музей " Шипка-Бузлуджа ". Това е станало след проучване на региона от военните в интервала от 20 до 23 юни 2022 година

" Военнослужещи от инженерната рота за бойна поддръжка от батальона за отбрана на силите на 61-ва Стрямска механизирана бригада, под командването на заместник-командира на ротата капитан Станимир Томов , направиха оглед и проучване на регион наоколо до „ Паметника на Свободата ” в народен парк-музей " Шипка-Бузлуджа " в интервала от 20 до 23 юни 2022 година Под формата на тактико-специално занимание бе осъществено разузнаване на местността на дълбочина до 50 см и маркиране на открити невзривени бойни муниции. Дейностите бяха осъществени във взаимоотношение с шефа на музея доктор Чавдар Ангелов и органите на Министерство на вътрешните работи ", оповестяват от Министерството на защитата. 
 Министерство на защитата
" В резултат на разузнаването бяха открити четири мощно корозирали снаряди от Руско-турската война, голям брой осколки, гилзи и патрони от водените в местността бойни дейности " прибавят от пресцентъра на МО. 
 Министерство на защитата
" Боеприпасите бяха превозени и унищожени на образователен център „ Тюлбето “ на 24 юни от профилиран екип от батальона за отбрана на силите – Стара Загора, от състава на 2 Тунджанска механизирана бригада. Военнослужещите действаха под управлението на капитан Иван Панайотов и в осъществяване на заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов ", допълват от военното министерство. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР