Четири пловдивски спортни клуба тръгват на бунт заради назряващ конфликт

...
Четири пловдивски спортни клуба тръгват на бунт заради назряващ конфликт
Коментари Харесай

Ножът опря до кокала! Плувните клубове в Пловдив тръгват на ...

Четири пловдивски спортни клуба потеглят на протест поради назряващ спор към басейн " Младост ". Състезатели на клубовете " Младост 91 ", " Спринт " “, " Пловдив 2019 ", клуба по триатлон " Три-екстрийм " и родители се събират в понеделник в 9.15 пред кулата на Гребния канал. Причината е, че управата на Пловдив ще прави длъжностен график за прилагане на басейн " Младост ".

Клубовете, събиращи се на митинг не одобряват, че в басейна би трябвало да плуват и децата на пети клуб от Пловдив - " ВСИ ".

За да станете наясно с ситуацията, ще ви дадем малко предистория. За първи път тази година клубът " ВСИ " вкара шестима свои състезатели като възпитаници в Спортното.

По правилник тези състезатели би трябвало да получат право да упражняват наедно с другите възпитаници на учебното заведение в басейн " Младост ". По тази причина от " ВСИ " би трябвало да имат един кулоар в басейна.

Абсурдното е, че този басейн е толкоз претрупан, че с цел да се обезпечи поле за тренировки на плувците, коридорите от пет станаха шест. Няма да се спирам, че по този начин черната лента за превръщане се разминава с коридорите и състезателите губят действителна визия за момента на превръщане.

В басейна е претрупано. За образец ще ви кажем, че финалистът на 100 бруст от Олимпиадата Йосиф Миладинов в петък вечер тренираше в един кулоар с още 7 състезатели. Просто няма друга опция.

Проблемът на Пловдив не е дали " ВСИ " ще тренира на басейн " Младост ", а това, че след разделянето на ЖПК " Младост 91 " на три обособени клуба, градът няма материална база да поеме нарастването на трениращите в единствения почтен басейн.

Протестът на " Младост 91 ", " Спринт " и " Пловдив 2019 " сигурно ще бъде яхнат от общински съветници и партийни функционери в Пловдив. Лошото е, че въпросните хора не знаят същността на казуса. Да отбелажа и, че клубът " ВСИ " самичък си заплаща разноските за отопление на басейна, който употребява. А учениците на Спортното (шест от " ВСИ " тази година) влизат в дотацията от Общината към Жилфонд (стопанин на басейн " Младост " ), която се дава като прехрана на материалната база за спортистите-ученици.

За да няма хън-мън, ще кажа - казусът е замразяването на градежа на новия 50-метров басейн.

Предишният кмет и част от сегашните управници използваха първата копка на басейна за пропаганда преди изборите, само че пари нямаше.

Проблемът сега за плуването в Пловдив не е дали учениците от Спортното, защитаващи цветовете на " ВСИ ", би трябвало да плуват в басейн " Младост ". Това право те го имат априори. Повтарям - казусът е, че би трябвало да се прави 50-метровият басейн.

Управата не би трябвало да мрънка и да се оправдава с неналичието на пари. А да търси способи да усъвършенства материалната база. Да се учат по какъв начин в Пазарджик за 6 месеца направиха открития басейн и балона.

Пловдив не е футболът в Ботев, не е и този в Локомотив. Градът ни би трябвало да обгрижва и спортове като плуването, които ни дадоха на нас, родените под Тепетата, насладата от олимпийски край (б.а. Йосиф Миладинов).

А по отношение на графика, той ще е реалност. Тъй като учениците на Спортното имат право да упражняват в Общинския басейн.

Тези, на които не им е базразлично бъдещето на плуването в Пловдив, да заповядат в 9.15 часа на кулата на Гребния канал. Крайно време е да се каже намерено, че ножът със градежа на 50-метровия басейн е опрял до какал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР