Четири от големите технологични компании са изпратили писмо до Службата

...
Четири от големите технологични компании са изпратили писмо до Службата
Коментари Харесай

HP, Cisco и Dell са притеснени, че новите мита срещу Китай може да ударят бизнеса им

Четири от огромните софтуерни компании са изпратили писмо до Службата на американския търговски представител, в което показват опасенията си, че готвените нови мита върху китайския импорт за 200 милиарда $ може да обиден бизнеса им. В него те упорстват да бъдат изключени от действието на цените.

Под документа са се подписали ръководителите на Dell, Cisco, Hewlett Packard Enterprise (HPE), като те показват, че митата ще усилят разноските за тяхното мрежово съоръжение. В допълнение те показват, че като резултат ще бъдат принудени да разгласят съкращения на работни места в Щатите, написа CNN Money.

Според фирмите повишението на цените ще повлияе отрицателно на потребителите, на дребните предприятия, както и на фирмите, предлагащи интернет услуги. Сред засегнатите ще бъдат и центровете за данни.

" Тарифите биха попречили нововъведенията, значими за американското държавно управление, като облачните услуги и стартирането на 5G мрежите ", се споделя в писмото.

" Ако бъдат наложени спомагателни мита в размер сред 10 и 25% върху тези артикули, това ще докара до съществени стопански вреди върху ползите на Съединени американски щати, в това число върху нашите компании и американските служащи, нашите клиенти, както и върху някои стопански и стратегически цели на Щатите ", се добавя в него.

Белият дом обмисля въвеждането на нови цени върху китайски артикули за 200 милиарда $. Ако тази смяна влезе в действие, това ще засегне половината от експорта на азиатската страна в Съединени американски щати. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР