Четири нови стаи имат общежитията към спортния интернат Пирин в

...
Четири нови стаи имат общежитията към спортния интернат Пирин в
Коментари Харесай

Нови стаи в общежитията в Благоевград

Четири нови стаи имат общежитията към спортния пансион " Пирин " в Благоевград. Те ще могат да се употребяват от учащи от новата образователна година 2019/2020 година
Строителството и ремонта по тях тече и сега, като спомагателните пространства са нужни поради по-големия брой искащи да употребяват услугата.
През миналата година, по решение на кмета на Благоевград доктор Атанас Камбитов, бяха направени 12 други стаи .
Общежитията разполагат с най-съвременната система за видеонаблюдение, която обезпечава нужната сигурност на ползвателите. Към постройката има и трапезария, компютърна зала, помещение за тенис на маса, занималня, в която учат учениците и приготвят своите уроци, както и свободна Wi-Fi зона.
Всяка една стая има независима баня с тоалетна, две кревати, бюра и всичко належащо за престоя на учениците. Сградата беше ремонтирана през 2014 година Бяха сложени и климатици на всеки етаж.
От общината чакат общежитията да одобряват през тази образователна година 64 нови спортисти в ученическа възраст.
Междувременно община Благоевград получи персонална хвалба от треньора на ПК " Пловдив " Славяна Раденкова, поради спортните условия в града. Тя разяснява самите спортни условия след провелото се в Благоевград държавно състезание по плуване.
" Идваме тук всяка година, откогато басейнът работи. Провеждаме подготвителния си лагер през пролетната почивка точно в Благоевград. За мен и децата, с които работя е същинско наслаждение. В Пловдив за жалост, нямаме подобен басейн, обстановката като цяло в България е идентична. По мое мнение, оборудването в Благоевград може да се съпоставя единствено с това, което беше намерено в Бургас. Възхитени сме и от хигиената, която се поддържа тук “, безапелационна бе Славяна Раденкова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР