Четири мощни експлозии са разтърсили тази сутрин центъра на украинската

...
Четири мощни експлозии са разтърсили тази сутрин центъра на украинската
Коментари Харесай

Мощни удари по Киев преди сирените да предупредят за атаката - Свят

Четири мощни детонации са раздрусали тази заран центъра на украинската столица Киев. За първи път, откогато наесен Русия стартира периодически масирани ракетни удари против града и други обитаеми места в страната сирените за въздушна заплаха са прозвучали след офанзивата, а не преди нея.

В началото Киев твърдеше, че не става дума за противников удар, а за в обект от сериозната инфраструктура. По-късно обаче началникът на администрацията на президента Володимир Зеленски – Кирило Тимошенко, прикани киевчани да се насочат допустимо най-бързо към укритията.

Кметът на града Виталий Кличко пък написа в Телеграм, че гърмежите са в Днипровския регион на Киев и прикани жителите на града да се приберат в бомбоубежищата.

Военната администрация на Киев оповестява, че има най-малко едно попадение върху сериозна инфраструктура. Отломки от ракети са паднали на нежилищна територия, посочи Виталий Кличко, представен от Би Би Си.

Зам.-шефът на президентската канцелария Кирило Тимошенко сподели, че в Киевска област е имало удар (все още не е известно какъв точно) по жилищен регион в селището Копилов, в непосредствена непосредственост до Буча.

След 10 часа въздушна паника е била оповестена и към Чернигов, Полтава, Суми, в следените от Украйна елементи на Донецка област. Според регионалния шеф на Николаев Виталий Ким, представен от Ройтерс, управляващите там са засекли излитането на 17 съветски бомбардировача Ту-95 и Ту-22. По-късно за това заяви и началникът на Запорожската регионална военна администрация Олександър Старух.

По думите на Старух носителите на крилати ракети " Калибър " са излезли от морето. За два ракетоносача заяви в обществените мрежи и доброволческата работа " Мониторинг на военната активност ".

По-рано тази заран две съветски ракети са поразили и Харков - втория по брой на популацията украински град, сподели районният губернатор Олег Синегубов. По негова информация две ракети С-300 са паднали в индустриален регион. Щетите се обясняват, само че няма данни за потърпевши хора.

Черкаската АБА не изключва удари с балистични ракети. Украйна не разполага със средства за прехващането им.
Същият " Мониторинг на военната активност " оповестява, че седем бомбардировача са изхвърчали от летище " Оленя " в Мурманска област в югоизточна посока.

От октомври Русия нанася удари с ракети и дронове по украинска жизненоважна инфраструктура, причинявайки всеобщи прекъсвания на тока, централното отопление и водоснабдяването измежду зима, отбелязва Ройтерс.

Назначените от Русия управляващи в Бердянск в това време оповестиха, че системата за противовъздушна защита (ПВО) на окупирания украински град в южната Запорожка област е прехванала две ракети, изстреляни от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), съобщи ТАСС.

Няколко ракети, изстреляни от позиции на ВСУ, са били свалени от Противовъздушна отбрана и над Мелитопол - основния град в окупираната част от Запорожка област.

На североизток, в Луганска област, локалните сепаратисти оповестиха за украински обстрел по село Тарасовка с американски реактивни системи за залпов огън " Хаймарс " (HIMARS). Те ревизират за вреди и жертви, оповестява Българска телеграфна агенция.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР