Четири месеца след жестокото убийство на Виктория Маринова, което потресе

...
Четири месеца след жестокото убийство на Виктория Маринова, което потресе
Коментари Харесай

По алеята, където беше убита Виктория Маринова, вече има камери

Четири месеца след жестокото ликвидиране на Виктория Маринова, което потресе Русе, кейовата стена, където се случи случаят, към този момент е осветена и оборудвана с камери. В най-скоро време сигналът от тях ще бъде подаден и към общинското звено за защита.

Въпреки че русенският пристан е желано място за риболовци и фенове на спорта, страхът след убийството на телевизионната водеща дълго витаеше измежду хората. След нещастието от общината дадоха обещание да обезопасят алеята с осветяване и видеонаблюдение. Идеята е осъществена от телекомуникационната компания, благосъстоятелност на някогашния брачен партньор на Виктория – Свилен Максимов, оповестява.

„ Около два километра е дълго трасето и сега има 50 стълба с 50 камери, които осветяват и следят последното тичане на Вики ”, изясни инж. Теодор Дулев.

Кметът на Русе оцени направеното досега.

„ На процедура стълбовете и камерите са подаяние от тях за общината и това всеки миг би трябвало да бъде завършено като такова. Много бързо беше направено като такова, което е впечатляващо. Пак споделям, че това може да го направи единствено русенец и русенска компания, които милеят за града ни. Единственото, което ме тормози е, че не е обезопасено откъм реката. В бюджета за новата 2019 година сме заложили 600 000 лв., с които поетапно започваме да построяваме парапет ”, сподели кметът на Русе Пламен Стоилов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР