Четири лица по четири досъдебни производства, образувани за нарушения на

...
Четири лица по четири досъдебни производства, образувани за нарушения на
Коментари Харесай

Полицейска акция в Бургас, Камено, Поморие и Сунгурларе: Задържаха четирима души за купен вот

Четири лица по четири досъдебни производства , формирани за нарушавания на политическите права на жителите, са били арестувани от началото на профилираната полицейска интервенция по противопоставяне на купения избор, стандартната престъпност и миграционния напън, протичаща на територията на ОДМВР-Бургас.

Към момента се ревизират общо 15 сигнала за пазаруване на гласове , като с изключение на в частни адреси полицейските чиновници реализират инспекции и в търговски обекти, предоставящи артикули на „ версия ”, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места, за които има данни, че вероятно може да се прави незаконна активност – общо 130 обекта.

Към 14:00 часа са били тествани 606 МПС и 819 лица. Задържани са били по Закона за Министерство на вътрешните работи са 28 лица.

Във Второ Районно управление–Бургас е било формирано едно досъдебно произвеждане, по което е арестувано едно лице от кв. „ Долно Езерово ”. Иззет е бил бележник с имена и персонални данни. Други три досъдебни производства с трима арестувани са били формирани в Районно управление–Поморие, като още веднъж са били конфискувани тетрадки с имена и персонални данни . При инспекциите в села от Община Сунгурларе е било открито едно лице, правило лихварска активност. Установява се съпричастността на лицето към опрощаване на вземанията в подмяна – гласоподаване за избрана политическа мощ .

Проверки са били осъществени на територията на общо четири Общини – Бургас, Камено, Поморие и Сунгурларе . В продължаващата полицейска интервенция са включени екипи на „ Охранителна полиция ”, „ Пътна полиция ”, „ Икономическа и престъпна ”, бургаската жандармерия и НАП–Бургас.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР