Четири комисии към местния парламент във Варна заседаваха днес. Сред

...
Четири комисии към местния парламент във Варна заседаваха днес. Сред
Коментари Харесай

Четири комисии към местния парламент разглеждаха върнати от областния управител решения

Четири комисии към локалния парламент във Варна заседаваха през днешния ден. Сред тематиките бяха върнати от регионалния шеф решения за наново разглеждане.

С огромно болшинство съветниците от непрекъснатата комисия " Благоустройство и комунални действия “ прегласуваха решението за изменение и допълнение на Наредбата за организация на придвижването на територията с община Варна, с коeто се удължава работното време на Синята зона и се вкарва Зелена зона. Колегите им от финансовата комисия наново одобриха решението по отношение на предоставяне на единодушие за вдишване на дълготраен общински дълг за  осъществяване на част от капиталовите планове на общината.

Членовете на комисията по благосъстоятелност и стопанство още веднъж утвърдиха " Годишна стратегия за ръководство и предписание с парцели - общинска благосъстоятелност през 2022 година “. Те прегласуваха  също решенията за продажбата на недвижими парцели посредством обществени състезания.

Оспорените решения минаха и през Правната комисия, която също даде позитивното си мнение по тях.

На днешното си съвещание ПК " Финанси и бюджет “ утвърди също отпущането на 260 000 лева на Двореца на културата и спорта  за незабавен ремонт на трафопост, благосъстоятелност на общинското комерсиално сдружение. Съоръжението, построено през 1987 година, е в сериозно положение. Има течове на дъждовна вода и съществува огромна заплаха от оставане без зареждане на комплекса за дълго време, стана ясно на съвещанието.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР