Четири каруци и 7,2 куб. м незаконно добита дървесина са

...
Четири каруци и 7,2 куб. м незаконно добита дървесина са
Коментари Харесай

Четири каруци с незаконна дървесина са задържани в горите във Варненско

Четири каруци и 7,2 куб. м нелегално добита дървесина са арестувани при инспекции на горските стражари във Варненско, осведомят от Североизточното държавно дружество (СИДП).

За противозаконната сеч на 5,5 куб. м дърва за огрев чиновниците на ДГС „ Варна ” са съставили четири акта и един констативен протокол. Конфискувана е каруца, с която нарушителите пробвали да пренесат нерегламентирано добитата дървесина.

Други две каруци и два инструмента за дърводобив са арестувани при обход на територията на ДЛС „ Шерба ”. В каруците били натоварени общо 1,2 куб. м дърва за огрев, които също са иззети. На нарушителите са формирани четири акта по Закона за горите.

Два акта и един констативен протокол са формирани при инспекциите в обсега на ДГС „ Суворово ”. Служителите на стопанството са разкрили противозаконната сеч на 0,5 куб. м дърва за огрев. Дървесината и каруцата, с която тя била превозена, са арестувани.

Общо 673 инспекции са осъществени през миналата седмица на територията на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно дружество. 136 от инспекциите са на обекти за рандеман на дървесина, 174 - на транспортни средства, 363 - на физически лица, от които 320 - ловци, а трима - фенове на риболова.

От СИДП припомнят, че осъществяването на сеч, товаренето, превозването, разтоварването, придобиването, съхраняването и преправянето на дървесина без позволение се санкционират от закона с санкция от 50 до 3000 лева

Ако противозаконните дейности се правят проведено с комерсиална цел от юридическо лице или едноличен търговец административното наказване е имуществена глоба в размер от 100 до 5000 лева При наново нарушаване в период от една година от влизането в действие на наказателно разпореждане се постанова санкция или имуществена глоба в троен размер.

В случай, че нарушителите бъдат подведени под наказателна отговорност, ги грозят до шест години затвор и санкция от 1000 до 20 000 лева Законът за горите планува и санкция за изхвърляне на боклуци и строителни материали, замърсяващи горските територии. Санкцията е в размер от 200 до 2000 лева, показват още от СИДП и молят жителите да бъдат съпричастни към опазването на горите, а при подозрения за нарушавания да подават сигнали на телефон 112.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР