Четири индустриални групи в Германия предупредиха за завъртане на спирала

...
Четири индустриални групи в Германия предупредиха за завъртане на спирала
Коментари Харесай

Германия предупреди за спирала от протекционизъм след решението на САЩ

Четири индустриални групи в Германия предизвестиха за завъртане на " серпантина от протекционизъм " , откакто Съединени американски щати постановиха мита върху вноса на стомана и алуминий, осведоми " Ройтерс ".

Организациите приканиха държавното управление и Европейски Съюз да останат ангажирани в отбрана на свободната търговия.

 Европейски Съюз желае да бъде изключен от новите мита на Съединени американски щати
Европейски Съюз желае да бъде изключен от новите мита на Съединени американски щати

Въпреки обвиняванията в комерсиална война, указът бе подписан

В взаимно известие след среща в Мюнхен комерсиалната организация DIHK, асоциацията на работодателите BDA, индустриалната група BDI и Германската конфедерация на занаятите (ZDH) също показаха паниката си по отношение на немски вътрешнополитически проблеми.

" Германската промишленост е извънредно обезпокоена от решението на държавното управление на Съединени американски щати да наложи наказателни мита, които ще окажат огромно въздействие. За да се предотврати серпантина от протекционизъм, Германия и Европейски Съюз би трябвало да продължат да пазят международната комерсиална система ", се споделя в известие.

 Тръмп вреди на международната търговия, скочи Китай
Тръмп вреди на международната търговия, скочи Китай

Китай разгласи, че " изрично се опълчва " на дейностите на Тръмп

Междувременно немският стопански министър Бригите Циприс разгласи, че решението на Доналд Тръмп е в нарушаване на разпоредбите на Световната комерсиална организация. Министърът упрекна Тръмп, че ограниченията също ще доведат до увеличение на потребителските цени и ще създадат работата на фирмите още по-трудна.

Германската федерация за стомана прикани Европейски Съюз да отговори на митата на Съединени американски щати.

По-рано еврокомисарят по търговията Сесилия Малмстрьом прикани за договаряния със Съединени американски щати за разрешаване на комерсиалния спор.

По думите й разговорът е " първият вид " за разрешаване на разликите. Но неотдавна представители на Европейски Съюз намекнаха, че Брюксел може да наложи ответни ограничения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР