Четири групи с по 20 души със съответно лопати, кирки

...
Четири групи с по 20 души със съответно лопати, кирки
Коментари Харесай

Ген. Деян Дешков: Военнослужещи разчистват дерета и улици в Богдан, Каравелово и Слатина

Четири групи с по 20 души със надлежно лопати, кирки и резачки, като са разпределени в следния ред: 20 души от състава на Сухопътни войски, в частност 61-ва бригада са в Каравелово, 40 души, 2 групи по 20 с резачки, лопати от състава на Военновъздушни сили са в Богдан и 20 души с лопати и резачки надлежно са в Слатина също от състава на Сухопътни войски, 61-ва бригада. Това заяви бригаден военачалник Деян Дешков, пълководец на 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово, в предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “.

" В този миг ме намирате в региона на бригадата, с цел да създадем спомагателната организация, след което се връщам към региона на Слатина и надлежно на трите обитаеми места, където е подложен е сложено сега спешен щаб на общината взаимно с кмета и зам.-кметовете и представителите на предприятията и компании, които вземат участие в разчистването на следствията от наводнението. Към този миг сега обстановката е такава, че стартира на трите места почистване първостепенно значение коритата на трите дерета, към този момент реки към сегашния миг. Паралелно с това улиците, които са в посока самите дерета, с цел да може първо обезпечи пътят на водата, в случай че вероятно още веднъж атмосферните условия доведат до нови превалявания, и с цел да се понижи рискът към популацията. След които улиците, които изчистят към самите дерета, да се даде път на цялата техника, пък и на самите хора към самите им домове и дворове за към този момент нахлуване в тях и почистването им. В момента има много техника, която нощес и през днешния ден сутринта беше предислоцирана от много от компаниите и предприятията, тежка техника, която стартира тази заран работа.

На терен работят и доста доброволци, съгласно разпределението  на локалните кметове, доброволците работят по домовете и дворовете на хората по систематизиране, посочи генералът.

" Ние се концентрираме единствено на публичните места и улиците, където тежката техника не може да в профил някои неща, в смисъл подобен тя не може да пипа толкоз точно – маха едрото, надлежно нашите групи работят, с цел да разчистят останалото и главно да разчистят улиците и информационните възли на самите села. Днес на терен работят общо 80 военни - от 40 Сухопътни войски, и надлежно 40 от състава на Военновъздушни сили ", добави командирът на бригадата в Карлово.

Евелина БРАНИМИРОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР