Четири години в гръцки затвор може да лежи българка, осъдена

...
Четири години в гръцки затвор може да лежи българка, осъдена
Коментари Харесай

4 години в гръцки затвор може да лежи българка, осъдена задочно в Солун

Четири години в гръцки затвор може да лежи българка, наказана задочно в Солун. Присъдата е за контрабанда, само че съгласно сънародничката ни, самата тя е жертва в лъжлива скица, оповестява Novini.bg.

``
реклама

Тя споделя, че е икономист по специалност и има 37 години трудов стаж. Вече шест години води правосъдна борба. Настоява за анонимност поради околните, които не знаели за случая. През юли 2013 година хладилен камион, тръгнал от България, е засечен в Гърция – с 24 хиляди литра безакцизен етилов алкохол. В документите, открити в гръцкия водач, като спедитор е вписана нейна компания. Година по-късно тя към този момент е обвинена като съизвършител в контрабанда. По думите на дамата за това закононарушение гръцкото законодателство планува наказване от 5 да 20 години затвор. Тя твърди, че няма нищо общо със договорката и че с данните на компанията ѝ е злоупотребено. Затова е алармирала и българските управляващи.
„ Според мен данните са ми изтеглени от Агенцията по вписванията или Търговският указател, тъй като имам обвързване, по българските закони, всяка година да обявявам финансовите си доклади, подпечатани с печата на сдружението ми. И при сканирането и публикуването – този щемпел е в смален размер. В смален размер се вижда, че е подправен печатът на хванатите документи. Може би го вършат, тъй като като чукнат Булстат на такава компания – без активност, да не излизат налози, тя е чиста ”, разяснява пред камерата на БТВ подсъдимата.

У нас е направена графологична експертиза, съгласно която има разминавания сред печатите, а пловдивската полиция даже стартира следствие за подправяне. Гръцките проверяващи се концентрират върху това, че компанията не е развивала активност. „ За тях е равнозначно, че съм направила закононарушение, тъй като в Гърция било немислимо да имаш компания и с нея да не осъществяваш активност. Интересното е, че в България ми споделят, че са написали отговор и съгласно него, гърците нямало право да ме обвинят. При тях е тъкмо противоположното – този отговор е прибавен като доказателство към обвинителния ми акт. Това е омагьосаният кръг ”, уточни дамата.

През ноември 2018 година тя получава четири години затвор, а преди два месеца, в съвещание, за което не била известена, присъдата ѝ е доказана. Новият ѝ юрист ще желае отменяне на решението. Жената съобщи, че нейна позната ѝ е дала съвет да си извади подправена персонална карта и да напусне страната или да си излежа присъдата и по-късно да си диря правата.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР