Четири години ефективно лишаване от свобода при първоначален общ режим

...
Четири години ефективно лишаване от свобода при първоначален общ режим
Коментари Харесай

4 години ефективно получи бившата кметица на Ракитово

Четири години дейно отнемане от независимост при първичен общ режим е наказването за някогашната кметица на Ракитово Емилия Еленкова от Окръжния съд в Пазарджик. Тя е упрекната в закононарушение по работа - подписване на неизгодни контракти за облагодетелстване на две компании.

Ексуправничката е наказана и да възвърне нанесените вреди на общинската хазна - малко над 256 хиляди лв., както и да поеме разноските по делото, като единствено адвокатския хонорар на защитата на общината е към 11 хиляди лв..

Процесът се гледа наново, откакто един път бе върнат от Апелативния съд в Пловдив за процесуални пропуски, а преди този момент се наложи да стартира изначало след пенсионирането на първия арбитър по проблема - Веселин Петричев.

Еленкова е упрекната, че от 18 август до 8 септември 2011 година като кмета на Ракитово е сключила три контракта - за придаване актуален образ на градчето, за ремонт на пътя от Дорково до местността Дъното, създаване и реорганизация на спортната зала в Костандово - без да е било обезпечено финансиране по плановете от фонд „ Земеделие “ или от различен източник. 

Други два договора - за поправки на градската баня и на ВиК, отоплителна и електрическа апаратура, подписани на 2 септември същата година, не били вписани съгласно условията в регистрите на общината и не бил извършен конкурс за набиране на предложения.

Според обвиняването, щетите за общинската хазна са за 256 297 лв.. Решението на окръжните магистрати може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив в двуседмичен период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР