Четири думи доминираха нашата дискусия – другарство, справедливост, солидарност и

...
Четири думи доминираха нашата дискусия – другарство, справедливост, солидарност и
Коментари Харесай

БСП Пловдив: Отказваме да участваме в трета национална катастрофа

" Четири думи преобладаваха нашата полемика – приятелство, правдивост, взаимност и социализъм. Това е обнадеждаващо, изключително когато са акцент в изявленията на младежи като Крум Зарков, Петър Витанов и Надя Клисурска. “ Така ръководителят на Градския съвет на Българска социалистическа партия – Пловдив Димитрина Вакрилова заключи срещата на градския актив с тримата социалисти. Според нея точно по този метод диалогът се връща към същността на проблемите и търсенето на посока за тяхното решение.

Повече от два часа евродепутатът Петър Витанов, националният представител от Българска социалистическа партия Крум Зарков и някогашният заместник-министър в общественото министерство Надя Клисурска обсъждаха с пловдивските социалисти бъдещето на партията, визията за развиването на страната, геополитическата обстановка, постигането на мир в Украйна и рисковете пред страната ни да бъде въвлечена в спора. Димитрина Вакрилова напомни, че Горско стопанство на Българска социалистическа партия – Пловдив, има позиция от 3 март и тя е изрично срещу Партията да остава в кабинет, който организира " ястребска “ политика. Българска социалистическа партия не би трябвало да бъде участник в трета национална злополука, единомислещи бяха пловдивските социалисти.

" Присъствието на толкоз доста хора в Пловдив е доказателство, че има потребност от полемика и социалистите се вълнуват както от това, което се случва при нас, по този начин и от значимите проблеми за България “, сподели ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов.

" Ние няма да се примирим с четвъртото място на Българска социалистическа партия, тъй като тя заслужава да е първа мощ. Но за тази цел е нужно обединяване и нови политики, които да привлекат към партията и млади, напредничави хора, представители на междинната класа. Трябва да върнем диалога за справедливостта и за налозите. Не може бедният и богатият да заплащат идентични данъци, тъй като това не е почтено към обществото. Не може да желаеме да угодим и на индустриалците, и на елементарните хора, тъй като това не е лява политика “, сподели още Витанов.

" През Пловдив продължава " Походът на будните “, който вършим дружно с евродепутата Петър Витанов и кмета на Перник Станислав Владимиров. Поход, в който вземат участие всички тези, които не се помиряват Българска социалистическа партия да се трансформира в дребна партия. Тук сме да приказваме за настоящите проблеми. С всяка последваща намира се затвърждава у нас усещането, че има потребност от съответни дейности. Тепърва ще има потребност от мощна достоверна лява партия, каквото може да е само Българска социалистическа партия “, сподели Зарков.

" Забелязвам в членовете и симпатизантите една угриженост и оттатък конюнктурата на днешния ден – карцерът на Борисов или войната в Украйна. От една страна терзание за партията, както и все по-ясна упоритост за смяна, сподели още Зарков. Социалистите се връщат към самия смисъл на нашата партия – да се противопоставим на изпадането на мнозина за сметка на малко на брой “, счита още Зарков.

Според Надя Клисурска Българска социалистическа партия би трябвало да взе участие доста по-активно в законодателния развой на страната, тъй като единствено посредством тази своя парламентарна интензивност ще може да покаже на хората в страната, че е лява партия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР