Четири дни след като терористите от Хамас проникнаха в кибуца

...
Четири дни след като терористите от Хамас проникнаха в кибуца
Коментари Харесай

Отчаяното търсене на един брат - Пишеше, че ни обича, а после връзката внезапно прекъсна

Четири дни откакто терористите от Хамас проникнаха в кибуца Кфар Аза, Тувал, братът на Йотам Хаим, обезверено се пробва да разбере каква е ориста на Йотам, съобщи израелската новинарска организация ТПС.

" Той ни изпрати известие в фамилната група посредством приложението " УотсАп ". Каза ни, че е заключен в своята стая укритие и в кибуца се разхождат терористи и към този момент са в къщата му ", съобщи Тувал.

Последната връзка от Йотам е къс видеоклип, уловил единствено на мрачно смразяващия тон от изстрели.

" Пишеше ни, че ни обича, а след това връзката ненадейно прекъсна ", сподели Тувал, задавен от сълзи.

Кибуцът Кфар Аза и неговите към 800 поданици живеят на по-малко от два километра от границата с линията Газа. Двадесет и осем годишният Йотам, работи дружно с татко си на земеделските земи на близкия кибуц Рейм.

Йотам е живял в част от кибуца, прочут като Дор Цаир, и информацията за него е нищожна. Израелските сили за защита не разрешават на жителите да се върнат, защото военните не престават да търсят останалите терористи. Повечето поданици на Кфар Аза и други общности в неделя бяха евакуирани.

Военните, участващи в продължаващите сражения, не оповестяват да са виждали Йотам. Имаше и непотвърдени сведения, че къщата му е била подпалена.

А детето на Йотам не е било откарано в нито една от лечебните заведения, в които са били евакуирани жителите на Кфар Аза.

" Трябва да получим каквато и да е информация за това, което се случва там, каквото и да е, обезверено търсим информация за Йотам ", сподели обезверено Тувал.

Той и фамилията му неуморно търсят в лечебни заведения с вярата да открият диря от Йотам, само че напъните им не дават никакви резултати.

Може би Йотам е бил покосен на полето или е бил отведен в линията Газа жив или мъртъв. Тувал няма отговор и е в невъзможност.

" Надявам се, че той не е бил взет за пленник или погубен. Надявам се, че е останал в скривалището на къщата си без връзка и чака да бъде евакуиран ", сподели Тувал.

Броят на жертвите и изчезналите от кибуца Кфар Аза остава незнаен, защото израелските сили за защита не престават да ревизират за останали в региона терористи. Броят на пленените израелци не е явен, само че съгласно известия в медиите той може да доближи 150 души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР