Четири дни след експлозията, при която загинаха петима учени във

...
Четири дни след експлозията, при която загинаха петима учени във
Коментари Харесай

Русия си призна за повишение на радиацията в Архангелск - въпросът е колко точно

Четири дни след детонацията, при която починаха петима учени във военна база в Русия, съветските управляващи признаха, че случаят е провокирал нараснали равнища на радиация край Архангелск, оповестиха съветски и западни медии.
Според градските управляващи в Северодвинск е имало " къс скок " в радиационните равнища. Руската държавна организация за времето - " Росгидромет ", по-късно посочи, че равнищата на радиация са се повишили от 4 до 16 пъти. Според Greenpeace обаче равнищата на радиация са се нараснали 20 пъти, написа в. " Сега ".
Любопитен факт е, че информацията от Северодвинск пристигна тъкмо по времето, когато съветското военно министерство споделяше, че няма покачване на радиация. Това провокира куп спекулации, че Москва работи тъкмо както при нещастието с Чернобил - в началото мълчи и не признава за сериозна заплаха. По-късно през вчерашния ден (13 август) стана ясно, че лекарите и сестрите в медицинските заведения, оказвали помощ на потърпевшите в изключителната обстановка, са изпратени за проучвания във федерален медицински център. В обществените мрежи даже имаше разгорещени разговори, откакто хора от района показваха опасения, а други им споделяха да мълчат, защото в този момент не било времето и починали петима души.
В последна сметка Москва също по този начин призна, че детонацията е обвързвана с тествания на нови оръжия. Докато отдаваше респект към паметта на починалите, нуклеарната организация " Росатом " увери, че ще продължи работата по новите типове оръжия. " Ние ще осъществим отговорностите, поверени ни от родината, нейната сигурност ще бъде изцяло обезпечена ", съобщи шефът на " Росатом " Алексей Лихачов. Той сподели, че детонацията е станала, до момента в който инженерите са тествали нуклеарен източник на сила за ракетен мотор.
Американски специалисти допускат, че случаят може да е бил обвързван с проби на крилатата ракета " Буревестник ", едно от новите оръжия, които президентът Владимир Путин разгласи, че се създават при започване на т.г. и че ще бъдат " непобедими ". Според разнообразни спекулации, Путин в действителност е възобновил работата по планове, които са били изоставени още преди половин век - поради контракти за разоръжаване като ДРСМО, който към този момент не работи, само че най-малко към този момент софтуерният прогрес не е доста огромен.
" Ние знаем доста за детонацията. Съединени американски щати имат сходно оръжие и научиха доста от детонацията на дефектна ракета в Русия. Имаме сходна технология (Скайфол), само че по-напреднала ", посочи в Twitter Доналд Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР