Четири дни с превишения на средноденонощните норми за фини прахови

...
Четири дни с превишения на средноденонощните норми за фини прахови
Коментари Харесай

Четири дни с превишения на фин прах са регистрирани през септември в Русе

Четири дни с превишения на средноденонощните правила за фини прахови частици 10 микрона е записала АИС „ Възраждане ” в Русе през септември. Това сочат данните от месечната информация, която се приготвя и разгласява на интернет страницата на инспекцията. Всички превишения са регистрирани в края на месеца, като най-висока централизация е регистрирана на 29 септември – 60.66 микрограма на пространствен метър (μg/m³), при норма 50 (μg/m³).

Запазва се наклонността за увеличение на дните с превишения на този атмосферен замърсител с настъпването на есенно-зимния сезон. Само от началото на октомри досега има регистирани шест превишения на нормите на фините прахови частици 10 микрона. Макар, че отоплителният сезон към момента не е почнал, за гр. Русе въздействие оказват и дейните строителни действия в града и преноса на димни газове вследствие нерегламентираното тертиране на следжътвени останки в пограничния регион на Република Румъния.

За град Русе от началото на годината до края на септември има петнадесет дни с превишения на тънък прахуляк.

В град Силистра, където също се организира непрестанен мониторинг на качеството на атмосферния въздух, досега е записано единствено едно превишение на нормата за фини прахови частици 10 микрона.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР