Четири дни бяха определени за разпит на свидетели по делото

...
Четири дни бяха определени за разпит на свидетели по делото
Коментари Харесай

Четири дни бяха определени за разпит на свидетели по делото за взривовете край Петолъчката

Четири дни бяха избрани за разпит на очевидци по делото за гърмежите край пътен възел Петолъчката - от 27 до февруари до 2 март. Близо 6 години след детонацията в базата за неутрализиране на муниции наказани няма. При гърмежа на 5 юни 2012 година починаха трима служащи и няколко пострадаха тежко.
На разпоредителното съвещание през днешния ден бяха отхвърлени настояванията на отбраната на тримата подсъдими делото да бъде прекъснато и предадено на Районната прокуратура.  Към обвинените бяха предявени искове за близо 3 милиона имуществени и неимуществени вреди. Решено беше процесът да е открит, като се изключи няколко правосъдни съвещания, където ще бъде показана класифицирана информация. 
Подсъдимите по делото  - притежателят въз основата Десислав Делев,  началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във компанията Иван Табов са упрекнати в причиняване на гибел по несъобразителност на трима души и телесни повреди на още няколко  служащи при нерегламентирано заличаване на муниции. Според прокуратурата не е спазена технологията на заличаване на боеприпасите и вместо те да бъдат взривявани, са били срязвани. Така са били нарушени безвредните условия на труд и се е стигнало съдбовния гърмеж. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР