Четенето на книга преди сън може да бъде много полезно

...
Четенето на книга преди сън може да бъде много полезно
Коментари Харесай

Това се случва с нас, когато четем преди сън

Четенето на книга преди сън може да бъде доста потребно за нашето здраве и положително самочувствие. Ето някои от методите, по които четенето преди сън може да ни помогне:

Релаксация: Четенето преди сън може да ни помогне да се релаксираме и да понижим напрежението и паниката, които може да ни пречат да заспим. Четенето е извънредно удобна активност, която може да ни усмихне и да ни докара до по-спокойно положение на мозъка.

Подобряване на качеството на съня: Четенето на книга преди сън може да ни помогне да спим по-добре и по-дълбоко. Когато четем, мозъкът ни не помни за проблемите и натоварванията на всекидневието, което значи, че сме по-малко склонни да мислим за тях, до момента в който сме в леглото. Това може да ни помогне да се отпуснем и да заспим по-бързо, като в това време понижи риска от пресечен сън или бодърствуване.

Развиване на умствената еластичност: Четенето на книга може да ни помогне да развием нашата умствена еластичност и креативност. Когато четем, ние се забавляваме в нови и разнообразни светове.

Подобряване на емпатията: Четенето на книга може да ни помогне да развием по-голяма емпатия към други хора. Когато четем романи, ние се впускаме в света на героите и можем да изживеем техните страсти и прекарвания. Това може да ни помогне да разберем и да се идентифицираме с други хора, което може да усъвършенства нашите междуличностни взаимоотношения.

Увеличаване на обсега на думовия ни ресурс: Четенето на книга може да ни помогне да увеличим обсега на нашия думов ресурс. Чрез четене на книги с друга тема и жанрове, ние се срещаме с нови думи и изрази, които може да ни оказват помощ да се показваме по-ясно и точно.

Подобряване на когнитивните функционалности: Четенето на книга може да помогне да подобрим нашите когнитивни функционалности, като внимание, централизация и способността да проучваме информацията. Когато четем, ние упражняваме мозъка си да се концентрира върху една задача и да проучва информацията по систематичен метод, което може да ни помогне да се оправим по-добре с ежедневните задания.

Увеличаване на самочувствието: Четенето на книга може да ни помогне да увеличим нашето самочувствие и да се усещаме по-уверени. Когато четем, ние се учим за нови тематики и развиваме нашата креативност, което може да ни помогне да се усещаме по-компетентни и сполучливи в живота.

В умозаключение, четенето на книга преди сън може да ни помогне да се релаксираме, да подобрим качеството на съня си, да развием нашата креативност, да подобрим паметта си.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР