Честото използване на социалните медии се оказа свързано със симптомите

...
Честото използване на социалните медии се оказа свързано със симптомите
Коментари Харесай

Честото висене в интернет действа пагубно на психиката

Честото потребление на обществените медии се оказа обвързвано със признаците на разстройството с хиперактивност и недостиг на вниманието измежду подрастващите, написа обекти.бг.

Новото проучване не твърди, че потреблението на медиите води непосредствено и неизбежно към психическото разстройство, или че признаците са равносилни на публична диагноза. Но е знак, че интензивното потребление на обществените медии от младежите може да има забележителен отрицателен резултат върху тяхната душeвност.
Екипът от учени от калифорнийския университета в Бъркли е анализирал данни от проучване, направено през 2015 година, с цел да изследва навиците и държанието на повече от 2500 младежи на възраст 15 и 16 години в продължение на две години. Никой от участниците при започване на проучването не е имал психическото разстройство, само че тази обстановка се е трансформирала в течение на няколко месеца. Онези от младежите, които са развили признаците са били извънредно дейни в обществените медии и други онлайн действия като изпращане на къси известия и чатове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР