Честото или продължително хълцане може да се окаже един от

...
Честото или продължително хълцане може да се окаже един от
Коментари Харесай

Откриха нов неизвестен до сега симптом на коронавирус

Честото или дълготрайно хълцане може да се окаже един от новите признаци на коронавирусна зараза. Това демонстрират резултатите от изследване на американски лекари, оповестено в The American Journal of Emergency Medicine.

Лекарите стигат до това умозаключение след обзор на 62-годишен пациент от Чикаго, който не проявявал типичните признаци на болест с ковид - кашлица, висока температура или болки в гърдите. В същото време обаче мъжът страдал от неконтролируемо хълцане в продължение на четири дни.

Тестовете му за ковид се оказали с позитивен резултат, а след това докторите откриват и тъмни петна в белите му дробове. Мъжът е имал съпътстващи хронични болести.

Както означават лекарите, това е първият публично регистриран случай, когато пациент с ковид се оплаква от подобен проблем. В тази връзка лекарите приканват, в случай че човек хълца дълготрайно или малко, само че постоянно, да си създадат тест за COVID-19.

Тъй като този вариант на ковид е нов и към момента не е изследван в елементи, лекарите поучават да се обърне внимание на всяка нетипична демонстрация на вирусна зараза.

Според Световната здравна организация броят на инфектираните с COVID-19 в света надвишава 19 милиона, а към 714 хиляди пациенти са умряли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР