Често забравяме, че Майката Природа винаги е там, осигурявайки много

...
Често забравяме, че Майката Природа винаги е там, осигурявайки много
Коментари Харесай

Медът и удивителните му преимущества за вашето здраве

Често забравяме, че Майката Природа постоянно е там, осигурявайки доста ефикасни естествени средства, които могат да ни оказват помощ при разнообразни проблеми. Медът несъмнено е един от най-хубавите средства, които могат да поддържат цялостното ви здраве.

Просто консумирайте 1 супена лъжица от това необикновено естествено средство и тялото ви ще бъде признателно!

Ето някои прерогативи за здравето, които предлага меда:

1) Силно сърце

Стеснените артерии могат да причинят сърдечна непълнота, главоболие и загуба на паметта. Антиоксидантите, скрити в меда, могат дейно да предотвратят тези проблеми и да поддържат здравето на сърцето ви.

2) Здрав корем

Медът има мощни антисептични свойства. Той лекува храносмилателни проблеми, унищожава бактериите в стомаха и лекува дребните рани на лигавицата. Според специалисти, би трябвало да консумирате 1 супена лъжица мед всяка заран преди закуска.

3) Отслабване

Забравете за “естествените подсладители ” и започнете да употребявате мед. Това е по-здравословната опция, която може да форсира метаболизма ви и да понижи тежестта ви.

4) Намалява холестерола

Медът е отличен източник на витамини, минерали и хранителни субстанции, които могат да намалят холестерола.

5) Почиства кожата

Благодарение на своите антиоксидантни свойства медът може да отстрани токсините от тялото ви. В допълнение, той се бори с бактериите, което на собствен ред усъвършенства положението на кожата ви.

6) Подобрява паметта

Медът има високо наличие на калций, който може да усъвършенства паметта, да понижи напрежението и да възвърне клетъчната антиоксидантна защитна система.

7) Намалява нервното напрежение

Медът е богат на глюкоза, която е извънредно потребна за невроните. По този метод тя има способността да успокои нервите и да лекува умората. Медът бързо се всмуква в кръвта и бързо облекчава разнообразни психологични разстройства.

8) Подобрява съня

Медът съдържа захар, която може да увеличи равнището на инсулин в кръвта, като по този метод подтиква освобождението на серотонин, който се трансформира в мелатонин. По този метод медът усъвършенства съня.

В композиция с чесън медът може да даде още по-добри резултати. Тази мощна композиция е една от най-хубавите естествени антибиотици, които могат да подтикват вашата имунна система и да поддържат цялостното ви здраве. Опитайте тази рецепта!

Необходими съставки:

1 чаша естествен мед

3-4 глави чесън

дребен буркан с капачка

Вижте още: Подобрете зрението си без хирургическа интервенция!

Получаване:

Трябва да почистите главите на чесъна и да ги поставите в бурканче. Изсипете меда и затворете буркана с капачка.

Съхранявайте буркана на студено и мрачно място в продължение на няколко дни.

Трябва да приемате 1 супена лъжица от това средство всеки ден, на празен корем.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР